Позачергове засідання Броварської районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

image
13 Березня 2020, 13:40
Поділитися:

В приміщенні Броварської райдержадміністрації 12 березня 2020 року відбулося позачергове засідання Броварської районної комісії з питань ТЕБ та НС під головуванням голови Броварської райдержадміністрації М.Клименка.
На засіданні комісії розглядалося питання про запобігання поширенню на території Броварського району коронавірусу COVID-19, де доповідачі повідомили про комплекс протиепідемічних заходів пов’язаних з попередженням та розповсюдженням коронавірусу COVID-19 на території району.
    Чайка Л.Г., начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Броварської райдержадміністрації, наголосила на виконанні постанови КМУ від 03.11.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», а саме, термінове припинення освітнього процесу у дошкільних, загальноосвітніх закладах та обмежене проведення масових заходів із залученням учнівської молоді.
    Товстоног В.С., завідувач Броварського міжрайонного відділу лабораторних досліджень ДУ «Київський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», повідомила про те, що лабораторією найблищим часом буде отримано захисні костюми для роботи у разі виявлення хворих з коронавірусною інфекцією на території району.
    Павлін Г.І., заступник головного лікаря КНП «Броварська БКЛ» БРР та БМР Київської області, звернувся з проблемним питанням про необхідність придбання засобів індивідуального захисту для медичного персоналу, який буде надавати допомогу постраждалим від коронавірусу пацієнтам та відповідного обладнання інфекційних відділень. На що Миргородська О.Ж., начальник управління фінансів Броварської райдержадміністрації, повідомила, що на сесію Броварської районної ради 19.03.2020 р. винесено питання щодо виділення 500 тис.грн. на придбання індивідуальних засобів захисту для КНП «Броварська БКЛ» БРР та БМР Київської області.
    Дементьєва І.А., директор КНП БРР «Броварський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», поділилася досвідом європейських країн про заходи запобігання поширенню та своєчасного виявлення інфекційної хвороби спричиненої коронавірусом.
    Ситюк В.Г., начальник Броварського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, зазначив, що з 12 березня 2020 року здійснюється перевірка підприємств району з найбільшою кількістю працюючих робочою групою для проведення перевірки виконання протиепідемічних заходів з метою профілактики коронавірусної інфекції у навчальних закладах та найбільших підприємствах Броварського району. Також, наголосив на необхідності припинення несанкціонованих ринків,а на санкціонованих ринках обов’язковому проведенню протиепідемічних заходів з використання дезінфікуючих засобів.
    Білоконний О.В., заступник начальника Броварського ВП ГУ НП в Київській області, повідомив, що районним управлінням поліції отримано доручення начальника ГУ НП в Київській області щодо обстеження місць обсервації та ізоляції громадян, що розташовані на території району.
    По результатах обговорення прийнято рішення щодо термінового вжиття комплексу протиепідемічних заходів на території району та надано відповідні доручення спеціалізованим службам цивільного захисту, керівникам підприємств, установ та організацій різних форм власності та сільським, селищним радам району.

Броварська РДА

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed