Поза «зеброю»: про тих, які біжать назустріч смерті

image
3 Травня 2019, 21:07
Поділитися:

Учора, 2 травня, близько 21.30 у Броварах на Розвилці (вул. Київська) біля супермаркету «АТБ» Chevrolet наїхав на пішохода, який переходив дорогу у не встановленому місці. Наразі 22-річний юнак бореться за життя. А на тому ж місці безпечні та безвідповідальні пішоходи продовжують наражати на небезпеку не лише себе та водіїв, а й своїх дітей. Правоохоронці та медики фіксують сумну статистику ДТП за участі пішоходів, які порушують правила дорожнього руху. 

Як розповідають очевидці, сила удару була настільки потужна, що чоловіка відкинуло аж на інший кінець дороги: водій Chevrolet не встиг загальмувати.

Фрото – Василь Шевченко

«Швидка» доправила потерпілого у Броварську лікарню. Як повідомили в реанімаційному відділенні Броварської лікарні, у 22-річного юнака черепно-мозкова травма. Наразі він перебуває у медикаментозному сні на апаратному диханні. Загалом стан хлопця, який родом із Чернігівщини, лікарі оцінюють як важкий.

У Броварській поліції за фактом ДТП відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Безвідповідальні та безпечні дорослі наражають на небезпеку навіть дітей.

Фото – Анастасія Губіна

Фото – Анастасія Губіна

Це не перша така трагедія в Броварах та районі. За інформацією Броварського відділу поліції, лише протягом квітня відкрито 3 кримінальних провадження за фактом порушення пішоходами ПДР. Так, у Броварах на вул. Базова автомобіль наїхав на нетверезого чоловіка, коли той переходив дорогу в не встановленому місці. Пішохід, на щастя, залишився живий, хоча й отримав травми різного ступеня тяжкості.

А от у Семиполках 68-річний чоловік, якого збила автівка поза пішохідним переходом, помер на місці ДТП.

Між життям і смертю перебуває у реанімаційному відділенні Броварської лікарні 41-річний киянин, якого два тижні тому, 17 квітня, близько 20 год  недалеко від автозаправки «КЛО», що на вул. Київська, 227, збила маршрутка  №404. Чоловік  переходив дорогу поза пішохідним переходом. У стані коми його доправлено до Броварської  БЦРЛ. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження).

Наразі  після оперативного втручання – видалення субдуральної гематоми –чоловік перебуває у комі у відділенні реанімації.

Як повідомляють у Броварському відділі поліції, наразі на Київщині триває операція «Пішохід». Так, із 1 квітня по 30 червня задля стабілізації дорожньої  обстановки та недопущення травмування і загибелі пішоходів, правоохоронці  проводять посилену профілактичну роботу: спілкуються, як з водіями так і з пішоходами-порушниками та застерігають їх від небезпек. Як зазначено в повідомленні Броварського відділу поліції на офіційній сторінці у FB, «у більшості випадків при виявленні пішоходів, які перетинають проїжджу частину поза пішохідним переходом, правоохоронці обмежуються профілактичною бесідою, іноді – притягають до відповідальності».

Пішоходи, пам’ятайте: вдома на вас чекають, тож дотримуйтеся правил дорожнього руху, будьте уважними і бережіть своє життя.

Фото – авторки

Джерело: Трибуна Бровари