Поворозник розказав, як з’їздив у Брюссель

image
21 Листопада 2023, 14:05
Поділитися:

21 листопада 2023 г. 14:04

Перший заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Микола Поворозник (на фото) повідомив пропідсумки Інвестиційного форуму міста Києва – 2023: “Брюссельська платформа: стале відродження Великого Києва”, який пройшов у Брюсселі. Форум був присвячений відновленню та післявоєнному розвитку столиці України і в ньому взяла участь делегація КМДА.

Про це KВ стало відомо з допису на сторінці соцмережі Фейсбукпершого заступника голови КМДАМиколи Поворозника.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Поворозник зазначив, що у межах форуму відбулось підписання угоди про двосторонню співпрацю між Брюсселем і Києвом, а також меморандуму про співпрацю між Київською торгово-промисловою палатою та Торгово-промисловою палатою BESI-Brussels.

“До Брюссельської платформи, започаткованої минулого року, – спільної декларації мерів щодо співпраці між містами заради сприяння відновленню та розвитку Києва, доєднались ще три європейських міста – Барселона, Тірана та Метрополія Великого Парижа”, – йдеться у повідомленні.

Також, за словами Поворозника, під час заходу Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та місто Київ підписали нову угоду про співпрацю.

“У межах цієї угоди українська столиця отримає стратегічні консультаційні послуги, щоб трансформувати систему міського електротранспорту. Також угодою передбачається підготовка масштабних інвестицій для модернізації рухомого складу метрополітену, що дозволить позбутися залежності від російських запчастин та обладнання. Це нове партнерство, що включає як консультаційні послуги, так і підготовчу роботу, буде підтримано грантом технічної допомоги в розмірі 480 тис. євро з Трастового фонду технічної допомоги Східного партнерства (EPTATF), яким керує ЄІБ”, – написав Поворозник.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що Форум представив концепцію співпраці між різними секторами – державним, приватним і громадянським суспільством – для створення міцної економічної екосистеми.

Читайте: Київ та Брюссель стали містами-побратимами

Як писала KВ, у листопаді столична міськрада не без скандалу затвердила попередній звітсвоєї тимчасової контрольної комісії (ТКК)з питань перевірки видатків бюджету під час війни. Таким чином, депутати прийняли до відома чимало фактів порушеньу роботі низки структурних підрозділів КМДА та підзвітних їй комунальних закладів.Зокрема, йдеться про чисельні зловживання при проведенні ремонтних робіт в госпіталі ветеранів війни в Пущі-Водиці, на яких, за попередніми даними окремих журналістів та депутатів, міська скарбниця, внаслідок завищення цін на будівельні матеріали, може втратити до 600 млн гривень.

Читайте:Гроші є: як команда Кличка поводилась з бюджетними коштами в першому півріччі 2023 року

Зазначимо, що нинішній очільник Київської обласної військової адміністрації (КОВА)Олексій Кулебаз грудня 2020 року по лютий 2022 року був першим заступником голови КМДА. Микола Поворозник є першим заступником голови КМДА з грудня 2017 року.

Фото: KВ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона