Повний огляд ЖК «Гранд Парк» від забудовника «Проф-Буд» в Броварах

image
14 Серпня 2019, 10:00
Поділитися:

Житловий комплекс «Гранд Парк» – проект малоповерхової забудови в західній частині Броварів. Зведення його почалося ще в 2017 році, але з ряду причин, про які ви прочитаєте далі, було поставлено на паузу і відновлено навесні цього року.

Хто будує?

Будівництвом житлового комплексу займається товариство з обмеженою відповідальністю «Проф-Буд Лтд». Судячи з документів, які є у відкритому доступі, «Гранд Парк» – перший проект в портфелі забудовника. Власником компанії вказано Кривошея Роман Вікторович, основний вид діяльності – «будівництво житлових і нежитлових споруд». Ліцензія на ведення будівельних робіт видана Державною архітектурно-будівельною інспекцією (ДАБІ) в 2017 році.

Локація новобудови

Житловий комплекс «Гранд Парк» зводиться в Броварах, столичному місті-супутнику, межі якого розташовані впритул до київських. Будівельна адреса новобудови – вулиця Фельдмана, 1, житловий мікрорайон Купава. Дорога від станції метро «Лісова» на громадському транспорті займе близько 30 хвилин, доїхати можна практично будь-якою маршруткою, що відправляється з Києва до Броварів. Найближча зупинка – «Санепідемстанція», але можна вийти і на зупинці «Школа-інтернат» і прогулятися 10 хвилин в сторону центральної лікарні. Доїхати на автомобілі від тієї ж станції метро можна за 15 хвилин – за умови, що на Броварському проспекті не буде ремонтних робіт і пробок.

Мікрорайон Купава відомий тим, що тут розташований найбільший в Броварах критий водний комплекс з однойменною назвою. У комплексі працюють два басейни для дорослих на 8 доріжок по 50 м, а також басейн для дітей на 2 доріжки – 16,6 м і 4,4 м. Тут проводяться тренування з водного поло, плавання і аквааеробіки для будь-якого віку. Ціна разового відвідування – 45 грн для дорослих і 35 грн для дітей.

В радіусі 1 км від місця будівництва «Гранд Парку» розташовано два державних дитячих садки – «Червоні вітрила» і «Казка», а також п’ять приватних – «Умка», «Монтессорі», «Greenwood», «Фокус-покус» і «Дивомісто» . Броварська загальноосвітня школа №9 знаходиться в 1,2 км від «Гранд Парку», школа №7 – в 2 км від місця будівництва житлового комплексу.

Найближчий сусід новобудови – медичний комплекс, розташований буквально через паркан від будмайданчика і включає в себе станцію швидкої допомоги, центральну поліклініку, стаціонар та пологове відділення. Через дорогу – два невеликих озера і сосновий ліс, дорога до якого займе не більше п’яти хвилин. Висотних будинків в мікрорайоні не багато, житловий фонд представлений в основному одно- та двоповерховими приватними будинками.

Ходити за продуктами можна буде в супермаркет «Фора», який знаходиться в 200 м від місця будівництва. Для більш серйозного шопінгу краще проїхати 3 км до торгово-розважального центру «Термінал» – найбільшого молла Броварів, де на 70 тис. кв. м розташувалися льодова арена (1800 кв. м), найбільший в Україні аквапарк (20500 кв. м), картинг-центр (7500 кв. м), боулінг, кінотеатр, фуд-корт і близько сотні бутиків.

Технічні характеристики

«Гранд Парк» – це житловий комплекс комфорт-класу, який буде складатися з 11 будинків на чотири-п’ять поверхів плюс мансарда – горищне житловий простір під самим дахом. Всі будинки будуть повністю цегляними і утепленими мінераловатним ізолятором товщиною 10 см. Опалення та гаряче водопостачання в комплексі планується індивідуальним, в кожній квартирі забудовник встановить двоконтурний газовий котел. Прибудинкова територія «Гранд Парку» буде закритою і охоронятиметься, крім будинків на ній розмістяться дитячі майданчики, зони відпочинку і паркінг на 410 автомобілів.

Перший будинок житлового комплексу забудовник планує ввести в експлуатацію в IV кварталі 2019-го року, другий – в І кварталі 2020-го.

Квартири та інша нерухомість

Всього в ЖК «Гранд Парк» буде 488 квартир. На типовому поверсі двох перших будинків розміститься по 10 квартир. З них 6 одно-, 2 дво- і 2 трикімнатних площею від 41 до 81 кв. м. Планування стандартні: кімнати і кухні правильних геометричних форм, в більшості житла суміщені санвузли і є місце для вбиральні (або комори). У всіх квартирах, крім трикімнатних, передбачена як мінімум одна радіусна стіна і панорамне вікно.

Здаватися житло в «Гранд Парку» буде з чорновою обробкою: на підлозі зроблять лазерну стяжку, стіни обштукатурять – правда, тільки зовнішні, а не міжкімнатні. У кожній квартирі забудовник встановить двоконтурний газовий котел, вхідні металеві двері, лічильники газу, води та електроенергії. Самостійно інвесторам доведеться монтувати радіатори і розводити електрику, яка буде проведена до щитка. На питання, чи будуть засклені лоджії, у відділі продажів відповіли так: проектом не було цього заплановано, але коли в першому будинку буде продано більше половини квартир, власникам дозволять самостійно вирішити, чи потрібно склити. Якщо мешканці вирішать, що варто, забудовник це зробить. Самостійно склити лоджії буде заборонено.

Вартість житла в ЖК «Гранд Парк»

Ціна квадратного метра в першому будинку ЖК «Гранд Парк» становить 12300 грн незалежно від поверху і кількості кімнат. У відділі продажів пропонують дві форми оплати квартири: 100% оплата і розстрочка з першим внеском від 30%. Період розстрочки – місяць введення будинку в експлуатацію плюс ще півроку. Вартість «квадрата» не фіксується і буде переглянута, якщо долар в період розстрочки подорожчає більш ніж на 10%.

На цокольних поверхах кожного будинку передбачені комерційні приміщення з окремими входами з зовнішньої сторони будинків.

Благоустрій й інфраструктура комплексу

Будівництво ЖК «Гранд Парк» ведеться на ділянці площею 3,2 га. Цю територію після закінчення будівництва планують зробити закритою і охороняти. На ній розмістяться дитячі та спортивні майданчики, прогулянкові алеї, міні-стадіон і відкритий паркінг, розрахований на 410 місць.

Цокольні поверхи будинків забудовник зарезервував під об’єкти комерційної інфраструктури: магазини, кав’ярні, салони краси і аптеки.

Документи

Призначення ділянки з кадастровим номером 3210600000: 01: 063: 0012, на якому зводиться «Гранд Парк», відповідає цілям забудовника – «для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку». Замовником будівництва «Гранд Парку» значиться ТОВ «Будконтракт», генпідрядником – ТОВ «БК Профбуд Лтд», девелопером – ТОВ «Профбуд Лтд». Варто відзначити, що раніше забудовником комплексу виступали ЖБК «Перлина» та ТОВ «Патрікбуд», але, як виявилося згодом, керівники зазначених структур не планували виконувати взяті на себе зобов’язання, плюс працювали за підробленим дозволом на будівництво. «Будконтракт» змушений був поміняти підрядника, найнявши «Профбуд Лтд», який зайнявся будівництвом комплексу і взяв на себе всі зобов’язання перед інвесторами, які уклали угоди з ЖБК.

Що пишуть на форумі про ЖК «Гранд Парк»

На форумі ЖК «Гранд Парк» ведуться дискусії на тему законності зведення новобудови, а також обговорюються переваги та недоліки локації. Форумчани будують версії, засновані на причетності до будівництва Ярослава Клацуна, ім’я якого пов’язане з декількома будівельними скандалами. На звинувачення користувачів відповідає представник «Гранд Парку» Данило: «Ні ЖК« Перлина », ні« Бікфінбуд», ні Ярослав Клацун ніякого відношення до забудови «Гранд Парку» не мають абсолютно. На них зараз ведуться кримінальні справи щодо невиконання ними своїх зобов’язань. «Гранд Парк» в свою чергу отримав дозвіл на будівництво, що можна перевірити на офіційному сайті, і прийняв на себе ошуканих вкладників. На сьогоднішній день у нас йде будівництво, а саме зводиться другий поверх першої секції, і робота відділу продажів, який знаходиться в Броварах, по вулиці Симоненка, 2а».

Підсумки

Підводячи риску під всім, що нам вдалося з’ясувати про «Гранд Парку», можна назвати такі переваги новобудови:

-локація. Поруч – ліс, два невеликих озера, парк «Сосновий»;

-малоповерховість забудови. Максимальна висота будинків – 5 поверхів;

-інфраструктура мікрорайону. За 5-10 хвилин пішки від місця будівництва «Гранд Парку» можна дійти до дитячого садка, школи, супермаркету;

-близькість до Києва. Від новобудови до станції метро «Лісова» – 11 км, які легко подолати зі швидкісного Броварському проспекту за 15 хвилин;

Без недоліків не обійшлося:

-знову-таки – локація. Так, з одного боку майбутньої новобудови – сосновий бір, але з іншого – відділення лікарні, які не кожен вважатиме вдалим сусідством. Втім, якщо в сім’ї люблять стежити за своїм здоров’ям, то такий мінус легко перетворюється в плюс;

-історія зі зміною забудовника. Сам по собі цей факт складно назвати недоліком, але це негативно вплинуло на репутацію забудови, і тепер інвестори ставляться до неї насторожено.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

Джерело: Новости Броварів