Повернувши Росії право голосу, ПАРЄ «дозволила» іншим ігнорувати її резолюції – Валентин Гладких

image
4 Липня 2019, 17:48
Поділитися:

«ПАРЄ нікуди Росію не виганяла – вона позбавила російську делегацію права голосу, але не позбавляла їх права брати участь у засіданнях».

Таке зазначив в ефірі телеканалу «Київ» кандидат філософських наук, політичний експерт ГО «Слово і діло» Валентин Гладких.

«І тут вже росіяни сказали, що якщо ми не маємо можливості впливати на рішення, то не братимемо участі у засіданнях і не бачимо доцільності фінансувати. І, власне кажучи, пішли геть», – додав він.

Валентин Гладких зауважив, що це сталося не через те, що Росія анексувала Крим, а через те, що відмовилася виконувати резолюції ПАРЄ стосовно певних питань, зокрема і щодо анексованого Криму.

«Але, я наголошую, це не було безумовно: ви анексували Крим, тому ми вас виганяємо. Це було наступним чином: Ви анексували Крим – це брутальне порушення міжнародного права; на анексованому Криму ви постійно і систематично порушуєте права людей, зокрема кримських татар; ми вимагаємо від вас виконання резолюцій, які ми схвалили; Росія сказала, що виконувати їх не буде, і не виконувала», – пояснив він.

«Заради справедливості потрібно сказати, що росіяни далеко не єдині, хто не виконує резолюції ПАРЄ. Не виконувала і Україна, і багато інших делегацій», – зауважив політексперт.

«ПАРЄ усвідомлює, що ті кроки, які вони здійснили, виявилися неефективними, оскільки вони не вплинули і не відкоригували поведінку Російської Федерації. Тому вони намагаються шукати якісь інші інструменти», – додав Валентин Гладких.

«Але ключовий момент в іншому: після того, як Росії повертають право голосу – а по суті знімають з неї те покарання, яке було на неї накладене за невиконання резолюції ПАРЄ, – це дає карт-бланш усім іншим ігнорувати рішення ПАРЄ у майбутньому і знати, що їх невиконання зовсім не тягне за собою наслідків», – підкреслив він.

«Це ще один крок до кризи цього органу», – вважає Валентин Гладких.

Читайте також: Ми ставимо собі амбітну мету: за 5 років повністю відновити стан міждворових проїздів, – Валентин Мондриївський

Читайте також: Олександр Свистунов: Конкурсанти розпочали роботу над проектом меморіалу «Героям-киянам»

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV