Повалені дерева, заблокована дорога і пожежа в будинку від блискавки – наслідки негоди

image
8 Серпня 2019, 20:43
Поділитися:

Сьогодні вдень Броварами прокотилась короткочасна, але сильна злива. У результаті – по всьому місту, а також у районі, купа повалених дерев. Через це вулицю Переяславський шлях навіть заблокувало. Окрім того, в селі Богданівка від грому та блискавки зайнявся дачний будинок, у якого згорів дах, – про це повідомляють у рятувальній службі Броварів.

Як розповіли в диспетчерській броварського підрозділу ДСНС, щонайменше 1 дерево впало по вул. Броварської сотні, 3. Іще одне – на вул. Петра Калнишевського, 1. А на трасі по вул. Переяславський шлях стихія завалила одразу 10 дерев, які перегородили проїзд дорогою. Це підтвердили і свідки. Деякі з них згодом зазначили, що уламки вже частково з траси прибрали.

Заблокована вул. Переяславський шлях. Фото – Юрій Чередник

Диспетчерка також зауважила, що ці випадки – лише частина, які встигли оформити. Дзвінки про нові повалені дерева надходять постійно. Просто під час спілкування з журналістом «Трибуни Броварів» рятувальники отримали виклик на повалене дерево по вул. Аверкія Гончаренка, 31 – на території приватної садиби.

У ДСНС не згадали про інші відомі випадки. Так, по вул. Михайла Грушевського, 3 стихія завалила старе дерево. Комунальники зреагували оперативно, в чому переконався наш журналіст. Розпилювали та прибирали залишки деревини працівники ЖЕКу за цією адресою  десь до 19:40.

Вул. Михайла Грушевського, 3. Фото – Вероніка Кошель

Комунальники повністю загородили прохід у двір між будинками. Фото – Дмитро Карпій

Фото – Дмитро Карпій

Не оминула стихія і Броварський район. Тут рятувальники не беруться називати точну кількість повалених дерев. Зі слів диспетчери, зараз бригади працюють над розчищенням трас у напрямку Погребів, Києва, Літочок; по дорозі на Рудню, Шевченкове і Гоголів; а також – по трасі на Бориспіль. Коли звільниться техніка, її планують кинути на заявки в Пухівку та Рожни.

Дорога на Велику Димерку в Гоголеві теж була заблокована. Фото – Андрій Кушнір

Окрім того, внаслідок грому та влучання блискавки в селі Богданівка загорівся двоповерховий дачний будинок, зазначає диспетчерка. В ДСНС вказують, що інцидент стався в садовому товаристві «Прилісся». У будинку згорів дах, пожежу вже ліквідували. В усіх випадках, спричинених сьогоднішньою стихією, рятувальники не повідомляють про постраждалих і загиблих.

Джерело: Трибуна Бровари