Поцупив 1,2 млн грн на будівництві житла в Броварах – поліція | Трибуна

image
10 Лютого 2020, 19:43
Поділитися:

Правоохоронці передали до суду справу проти голови одного житлово-будівельний кооперативів. Із 2015 року він укладав угоди з інвесторами, яким мав збудувати квартири чи іншу комерційну нерухомість у місті. Однак гроші з рахунку кооперативу перераховував на свою банківську картку. Тепер підозрюваному може загрожувати від 7 до 12 років ув’язнення. Про це йдеться в повідомленні Національної поліції України.

Поліція Київщини разом із обласною прокуратурою завершили досудове розслідування і кримінальне провадження проти голови одного з житлово-будівельних кооперативів, який із 2015 року укладав з інвесторами договори про сплату пайової участі, вказують в НПУ.

На ці кошти кооператив повинен був здійснити будівництво об’єктів нерухомості – квартир і іншої комерційної нерухомості. Однак посадовець задля незаконного збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, перерахував з рахунку кооперативу частину грошей на власну банківську картку, розповідають у поліції.

При тому зловмисник усвідомлював, що коштів на завершення будівництва житлового комплексу у Броварах не вистачить. Таким чином упродовж 4-х років він привласнював кошти кооперативу, загальний злочинний здобуток становив 1 199 800 грн.

Читайте також: Житлові афери Броварів: плюс одне незаконне будівництво

Провадження здійснювалось за ч. 5 ст.  191 Кримінального кодексу України – «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Правоохоронці направили обвинувальний акт до суду.

Відповідно до цієї норми, підозрюваному загрожує від 7 до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Поліціянти оголосили 38-річному посадовцю про підозру. Також звернулися до броварського суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою. Однак столичний суд обрав для підозрюваного  запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, зазначають у Нацполіції.

Читайте також: У Броварах викрили кооперативну аферу: підозрюваним Дворському та Початковській загрожує до 12 років ув’язнення

Слід зазначити, що в поліції не називають ані імені підозрюваного, ані назви житлово-будівельного кооперативу. Однак, імовірно, йдеться про Ярослава Клацуна – засновника ТОВ «БІК «Фін буд», скандального ЖБК «Перлина» (будує на вул. Фельдмана, 1), а також не менш скандального ЖБК «Діамант».

Ярослав Клацун

Ярослав Клацун

Трохи більше як два роки тому прокуратура оголосила підозру 36-річному чоловікові (вік приблизно збігається із тодішнім віком Ярослава Клацуна) в шахрайському заволодінні коштами інвесторів, які вони перерахували для будівництва багатоповерхових житлових будинків у Броварах. Із оприлюднених судових рішень стало зрозуміло, що йдеться саме про одного із засновників ТОВ «БІК «Фін буд».

На рахунку житлово-будівельних кооперативів, засновником яких є Ярослав Клацун, є низка судових справ, зокрема і кримінальних. Окрім броварських новобудов, кримінальні скандали тягнуться щодо його столичних будівництв: на вул. Березняківській, 4-а, вул. Мілютенка, 29-а, а також сумнозвісної «Еліти-Центр», де жертвами стали близько 2 тис. вкладників.

Головне фото – besplatka.ua

Читайте також:

Забудовник обібрав вкладників майже на 2 млн грн. Імена, цифри, факти
Почалося будівництво біля інфекційного та туберкульозного відділень лікарні. Громада схвильована
Мешканці ЖК «Діамант» і «Меркурій» знову зі світлом … і знову тимчасово

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари