Посили карантин: Ірпінь готується до “другої” хвилі COVID-19

image
12 Вересня 2020, 14:35
Поділитися:

Через різкее зрорстання кількості хворих  на COVID-19 в Ірпені комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зібрала екстренну нараду, де ухвалила низку рішень для протидії нової хвилі пандемії.
Тож, з понеділка в Ірпені вирішили посилити адаптивний карантин. Про це повідомив перший заступник міського голови Олександр Маркушин.

Що зміниться для ірпінчан?

Кількість пасажирів у громадському транспорті має бути не більше кількості сидячих місць;
буде заборонено діяльність розважальних закладів та ресторанів з 23:00 до 7:00;
Масові заходи можуть бути організовані не більше як для 100 людей та з умовои 1 особа на 20 м2.

Директор Ірпінської центральної міської лікарні Антон Довгопол зазначив, що якщо місто потрапитьякщо місто потрапить до «червоної зони», то заклади охорони здоров’я будуть змушенні зупинити всю планову медичну допомогу. Крім того, всі тренажерні зали та освітні заклади знову закриють, а  громадський транспорт та ресторани припинять свою роботу. 

«Ми не можемо допустити, щоб Ірпінь потрапив у “червоний” список, але ситуація у нас невтішна: минулого тижня захворіли 89 людей, цього тижня — вже 120. Закликаю усіх дотримуватися санепідемічних норм, уникати скупчень людей та ретельно мити руки», — додав Маркушин.
Крім того, Ірпінська міська рада вже готує додаткових 40 ліжко-місць в стаціонарі Ірпінської лікарні для хворих на коронавірус, а також відновить свою роботу Ірпінська протиепідемічна амбулаторію по вул. Михайлівська. Разом з тим, влада міста перегляне розподіл бюджету і видіть кошти на закупівлю медичних масок та засобів дезінфекції.
З понеділка також відновлюється посилена дезінфекція у місті. Це будуть робити спеціально оснащені бригади комунальних підприємств «УЖКГ «Ірпінь» і «Управліня благоустрою міста».
За словами Маркушина, якщо епідемічна ситуація в Ірпені не покращиться, то святкування Дня міста, яке заплановане на 17 жовтня, скасують. 
Нагадаємо, що Ірпінь вже вдруге потрапив до “помаранчевої зони”.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, Інстаграм, ТелеграмтаYouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Читайте також: З Ірпеня в Київ за 25 хвилин: Карплюк провів експеримент
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня