Посилки із-за кордону: Що змінилося із введенням нових правил

image
29 Липня 2019, 16:23
Поділитися:

В Україні вже майже місяць діють нові правила ввезення посилок із-за кордону. За відправлення, загальна вартість якого перевищує 100 євро, потрібно сплачувати мито. Якщо це одна посилка на одну фізичну особу.

Про це інформує телеканал «Київ».

Переплачувати доводиться прихильникам закордонного онлайн-шопінгу. Покупці з досвідом знають, що закордонні товари – це не тільки ексклюзив, але і можливість зекономити.

Раніше без податків українці скуповувались на 150 євро, а тепер мито потрібно платити вже за посилку вартістю у понад 100 євро. Податки платяться не з усієї суми, а тільки з різниці, яка вища за встановлені 100 євро.

Такі зміни запровадив уряд. Там вважають, що такі посилки збільшать надходження до бюджету, а ще допоможуть побороти контрабанду. Експерти ж до таких змін ставляться доволі скептично.

За словами голови Спілки економістів України Андрія Новака, такі нововведення не виконають функцію оподаткування підприємців, а тільки створять додаткові проблеми для українців, які для свого споживання купували поштою товари у різних країнах.

«Держава у відповідь отримає дуже мало надходжень, які суттєво не вплинуть на стан державного бюджету», – переконаний він.

Зокрема, зазначив Андрій Новак, побільшає проблем у заробітчан, які час від часу передавали своїм родичам побутову техніку, одяг та взуття.

За новим законом, оператори поштового зв’язку та експрес-перевізники стають податковими агентами. Заплатити податок можна на пошті при отриманні посилки. Для розрахунку суми застосовуватимуть курс Нацбанку.

Варто зазначити, що правило «100 євро» діє для фізичних осіб. Для юридичних та фізосіб-підприємців безмитний ліміт залишається на рівні 150.

Читайте також: 29 липня людство вичерпало річний запас природних ресурсів планети

Читайте також: Відомий режисер Майкл Бей обговорив з Кличком зйомки в Києві

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV