Постраждала в пожежі бабуся з Бобрика – у реанімації без свідомості, –  медики | Трибуна

image
4 Грудня 2019, 20:04
Поділитися:

Учора вночі в селі Бобрик на Лісовій, 23  горів приватний будинок. «Екстрена» шпиталізувала в лікарню 72-літню господиню з попереднім діагнозом «отруєння чадним газом». Про причини пожеж у осінньо-зимовий період та як почувається потерпіла бабуся – дізнавалися журналісти «Трибуни».

Потерпілу «екстрена» госпіталізувала  в приймальне відділення Броварської БКЛ 3 грудня о 6:30, звідти жінку перенаправили в реанімаційне відділення №2.

Вночі зайнялися два авто в Броварах і хата в Бобрику, є потерпіла. ФОТО, ВІДЕО

За інформацією медичних працівників реанімації, 72-річна потерпіла перебуває  у вкрай важкому стані. У жінки опіки верхніх та нижніх дихальних шляхів, зокрема,  ротової та носової порожнин, отруєння продуктами горіння і чадним газом, а також  низка супутніх діагнозів. Опіків тіла візуально лікарі не виявили. Наразі жінка перебуває без свідомості на апараті штучної вентиляції легень.

Як повідомляла «Трибуна» раніше, приватний будинок у Бобрику почав горіти з покрівлі. Рятувальники ліквідували пожежу протягом години, причину займання мають встановити слідчі поліції.

За інформацією  заступника начальника 21-ої ДПРЧ Броварського районного відділу ГУ ДСНС України в Київській області Артема Кучерявенка, з початку опалювального сезону  в житлових будинках Броварщини трапилося 89 пожеж. Близько 30 із них – через несправність пічного опалення.

Рятувальник нагадує:

перед початком, а також протягом усього опалювального сезону, слід очищати від сажі димоходи та печі;
очищення від сажі та різноманітного бруду печі періодичної дії на твердому та рідкому паливі необхідно проводити не рідше одного разу на три місяці;
біля кожної печі перед топкою на підлозі слід прибити металевий лист розміром не менше 0, 5х0, 7 м;
усі димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали, мають бути заштукатурені та побілені;
золу та шлак, що видаляють із топки, необхідно заливати водою та виносити у спеціально відведені місця. Поблизу будівель золу та шлак висипати не варто.

Окрім цього, не варто:

розводити вогонь у печах із тріщинами;
сушити одяг над пічкою;
розміщувати поряд  із пічкою легкозаймисті та горючі речовини і використовувати їх для розпалювання;
залишати відкритою топку пічки, коли горить вогонь;
залишати розпалену пічку без нагляду;
розміщувати меблі до пічки ближче, ніж 1 м.

«Причиною виникнення пожеж у житловому секторі є самі люди, які нехтують елементарними правилами безпеки,  –  каже Артем Кучерявенко. – Адже до пожеж у побуті часто призводять недотримання правил експлуатації не лише пічного опалення, а й куріння в ліжку, залишенні без нагляду діти, використання для обігріву приміщень саморобних або низькоякісних електрообігрівачів та перевантаження електромережі».

Читайте також:

На Броварщині внаслідок пожежі загинула людина − ДСНС
Які мультфільми допоможуть навчити дітей правилам пожежної безпеки
Увага! Період пожежної небезпеки у будинках. Про що варто пам’ятати

Фото  – з інтернету

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари