Послухати звіт міського голови прийшли не лише жителі Центру

image
7 Лютого 2019, 09:15
Поділитися:

Звітує міський голова Тарас Костін

5 лютого міський голова Тарас Костін в сесійній залі міської ради провів зустріч з громадянами міста, на якій прозвітувався про свою роботу у 2018 році. Послухати міського голову прийшло близько сотні переяславців, і не тільки з мікрорайону Центру, як анонсувало це перше зібрання цьогоріч.

Зустріч розпочалася із приємної події. Міський голова привітав та нагородив спортсменів, які минулого року на міжнародних змаганнях показали високі спортивні результати. Подяки, квіти та подарунки від міської влади отримали бронзова призерка чемпіонату світу з баскетболу Вікторія Кондусь, її перший тренер, заслужений тренер України Алла Бикова, чемпіони світу з гирьового марафону Володимир Яковченко та Юрій Голота.

ЦНАП доводить свою ефективність

На початку свого звіту міський голова зауважив, що минулий рік став випробуванням для всіх і певні завдання із запланованих на 2018-й вдалось виконати, а якісь довелось коригувати.

Щоб було більш наглядно, чим займалась міська рада за звітній період, він запропонував присутнім замість тестового звіту переглянути невеличкий відеофільм, відзнятий телестудією «Альта», в якому розповідається про роботу міської ради та її служб.

За 2018 рік відбулось 22 пленарних засідання сесії міської ради, на яких було

Вітання приймає Юрій Голота

ухвалено 1257 рішень, проведено 24 засідання виконавчого комітету, на яких прийнято 480 рішень. Міський голова видав 1196 розпоряджень. До виконавчого комітету надійшло 2438 звернень громадян, 2615 листів від підприємств, установ та організацій, 159 запитів на інформацію та 150 депутатських запитів і звернень. При міській раді працює центр надання адміністративних послуг. Тут можна отримати 136 послуг, близько 20 видів довідок та звернутися із заявою щодо розгляду особистих питань. За минулий рік за консультаційними довідками до ЦНАПу звернулось 53327 громадян, отримали 30809 послуг.

За словами міського голови, він та його заступники провели 44 особистих прийому громадян, під час яких до них звернулось 237 жителів міста. Найактуальнішими були соціально-побутові, житлово-комунальні, питання щодо благоустрою міста, отримання субсидій та матеріальної допомоги.

Підприємства міста реалізували продукції на суму більше 1 мільярда гривень

Віктор Толочин цікавився чому не виконали побажання жителів, яке міський голова давав минулого року

До бюджету міста за минулий рік надійшли доходи на суму 343 мільйони 579 тисяч гривень. Зокрема: власні надходження загального фонду склали 123 мільйони 802 тисячі гривень. Спеціальний фонд – 4 мільйони 28 тисяч гривень. Дотації та субвенції з державного бюджету – 215 мільйонів 748 тисяч гривень. Найбільші надходження до скарбниці міста дають такі підприємства: ТОВ «Костал Україна», завод металовиробів «Вертикаль», фабрика корпорації ЛТЕКС, фабрика ім. Богдана Хмельницького ВАТ «Укрхудожпром», ТОВ «Переяслав Молпродукт», ТОВ «Миза», ТОВ «НУС». Обсяг реалізованої продукції усіх підприємств міста за січень-листопад 2018 року склав 1 млрд 182 млн 339 тисяч гривень. За 9 місяців минулого року освоєно 133 млн 429 тисяч гривень капітальних інвестицій.

В місті працює 426 суб’єктів малого підприємництва та 1447 підприємців-фізичних осіб. У сфері торгівлі задіяно 29% з них, виробництві – 13,5%, наданні побутових послуг – 12,9%.

До послуг переяславців заклади мережевої торгівлі «ЕКО-маркет», «АТБ», «Єрмоліно», «Комфі», «Ватсонс», «Єва», «Червоний маркет», 50 закладів ресторанного господарства, 24 аптеки та аптечних пункти, 9 приватних стоматологічних кабінетів, 9 лікувально-профілактичних та медико-діагностичних закладів, 7 об’єктів ветеринарної медицини, 12 автозаправних станцій та три стаціонарні ринки.

Від орендної плати за користування земельними ділянками комунальної власності до міського бюджету надійшло 8 млн 424 тис. гривень, що на 242 тисячі більше ніж минулого року. В оренді перебуває 60 приміщень комунальної власності, за які міський бюджет отримав 314 тис. 39 гривень орендної плати. Станом на 1 січня 2019 року частка приватизованого житла у місті становить 94,45 відсотка.

Минулого року товариству «Грінтон» надали дозвіл на будівництво сонячної електростанції. Нині проект перебуває на стадії погодження.

Поповнився новою технікою парк цеху благоустрій

Для нього придбано автомобіль-піскорозкидач МАЗ-5550 вартістю 2 млн 189 тис. гривень, автомобіль ФІАТ-ДОБЛО (552 тис. гривень), садовий пилосос (33 тис. гривень), а також обладнання для пошуку незаконних врізок у систему водопостачання вартістю 87 тис. гривень.

Ремонтуються дороги та прокладаються красиві тротуари

Минулого року на капітальний ремонт доріг та тротуарів з міського бюджету

Микола Богатир вніс пропозицію щодо благоустрою біля пам’ятного знаку

виділено 6 млн 930 тисяч гривень. Виконано капітальний ремонт дорожнього покриття вулиць Маяковського, Сковороди в межах вулиць Покровської та Шевченка, Куреди, Борисоглібської, Оболонної, контр-адмірала Лялька, частини тротуару на вулиці Богдана Хмельницького (від центральної аптеки до Критого ринку), а також у межах Борисоглібської площі. Встановлено 6 зупинок громадського транспорту та виконано поточний ремонт на 18 вулицях. Виконано капітальний ремонт водопровідних мереж на вулицях Козинської, Героїв Вітчизняної війни, Ціолковського, у провулку Дніпровському, від станції другого підйому води до мікрорайону Підварок. Проведено капітальний ремонт каналізаційної мережі на вулиці Івана Мазепи.

Великою проблемою для міста є вивезення твердих побутових відходів. Територіально ця проблема стосується громад Переяслава та села Велика Каратуль. Проведено реконструкцію майданчиків для збирання побутових відходів на вулицях Богдана Хмельницького біля будинку №76 та Героїв Дніпра біля будинку №31/4 на загальну суму 85 тис. гривень.

29 закладів бюджетної сфери проводять енергомоніторинг своїх приміщень в рамках програми «Київщина ефективна».

Велику увагу приділено турботі про жителів міста

Чи не найбільше уваги керівництво міста приділяє соціальному захисту населення. Житлові субсидії отримали 5707 сімей на суму 93 млн 658 тис. гривень. Соціальну допомогу на суму 39 млн 179 тис. гривень отримали 2052 родини. Із міського бюджету 835 осіб отримали 1 млн 196 тис. гривень як допомогу на лікування, послуги з догляду та пільги зі сплати комунальних послуг. Відшкодовано з міського бюджету перевізникам за надані послуги в сумі 1 млн 24 тис. гривень. Щомісячно отримують компенсаційні виплати 1884 жителі міста, які постраждали від аварії на ЧАЕС. Сума виплат складає 7 млн 965 тис. гривень.

Станом на 1 січня 2019 року у місті зареєстровано 475 сімей, які прибули з тимчасово окупованих територій – Республіки Крим та Донецької і Луганської областей. Для 140 осіб нараховано та виплачено протягом року 1 млн 947 тис. гривень допомоги для сплати житлово-комунальних послуг. У місті налічується 187 багатодітних родин, у яких виховується 559 дітей. Почесне звання «Мати-героїня» мають 26 жінок. Постійно приділяється увага 56 дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. За минулий рік у закладах відпочинку та оздоровлення провели 1063 дітей із соціально незахищених категорій сімей та обдарованих учнів. На оздоровчу компанію з міського бюджету виділено 775 тис. 350 гривень. До районного бюджету перераховано 25 млн 611 тис. гривень субвенції за надання медичних послуг жителям міста, також додатково виділили 204 тис. 249 гривень за обслуговування хворих жителів міста на цукровий діабет. З 1 січня укладено договори із трьома фармацевтичними підприємствами, які будуть відпускати медпрепарати для жителів міста за програмою «Доступні ліки».

Діти та молодь – майбутнє Переяслава

Марія Барабаш цікавилась проектами, які подали до громадського бюджету

Усі діти від 3 до 5 років влаштовані в дошкільні дитячі заклади. Середня наповнюваність груп становить 27 осіб. Три тисячі 321 дитина навчається у міських школах. Середня наповнюваність класів – 26 учнів. 13 дітей навчається в 11 інклюзивних класах, 30 учнів – за індивідуальною формою навчання. За підвезення учнів з віддалених мікрорайонів міста з міської скарбниці щомісячно відшкодовується близько 2 тисяч гривень. Учнів 1-4 класів, дітей-сиріт та дітей з родин, позбавлених батьківського піклування, стовідсотково охоплено гарячим харчуванням. Вартість харчування у 2018 році в школах міста становила 10 гривень, у дитячих садках – 24 гривні на день. За кошти міського бюджету в усіх дитячих закладах замінено лічильники води на суму 48 тисяч гривень.

На придбання комп’ютерного обладнання для шкіл, а також меблів для перших класів у рамках програми «Нова українська школа» було витрачено 692 тисячі гривень освітньої субвенції та 616 тисяч гривень коштів міського бюджету. На роботи з капітального ремонту, утеплення фасадів, заміни вікон та капітальний ремонт частини даху в школі №7 було витрачено 5 млн 99 тисяч гривень, які надав депутат Верховної ради Артур Палатний. Проведено ремонт фасадів та системи опалення в школі №5. Ремонт інклюзивно-ресурсного центру вартувало для міста 298 тисяч гривень. 103 учні є стипендіатами міської ради.

На розвиток спорту з міського бюджету виділено 258 тисяч 450 гривень. 618 учнів займаються спортом у відділеннях ДЮСШ. Для комунального закладу «Стадіон ім. Валерія Лобановського» придбано трактор-газонокосарку на суму 65 тисяч гривень, а також туристичні байдарки та надувний катамаран (55 тис. гривень).

Стратегічними питаннями для цього року будуть створення територіальної громади, розробка стратегії розвитку Переяслава на 5 років, розширення спектру адміністративних послуг, які надаються громадянам.

На завершення зустрічі міський голова відповів на численні запитання жителів міста. Люди цікавились ремонтом вулиць, на яких вони проживають, ремонтом багатоквартирних будинків, кадровою та молодіжною політикою міської влади, розвитком туризму, реалізацією проектів, які були внесені громадянами за програмою громадського бюджету, медичним обслуговуванням, екологічним станом Переяслава.

Неабияку тривогу в людей викликає кількість бродячих собак у місті. Міський голова зауважив, що цьому питанню влада приділяє особливу увагу, і зазначив, що запропонує на сесії міської ради збільшення фінансування притулку для бродячих тварин. Також доручив своїм заступникам вивчити пропозицію, яку висловив Микола Богатир, щодо реконструкції території біля пам’ятного знаку про першу згадку слова «Україна».

Цього тижня міський голова прозвітувався також перед мешканцями мікрорайону Підварки (середа) та Лагері (четвер). Наступні зустрічі відбудуться в мікрорайонах:

Солонці (ЗОШ №3) – 12 лютого,

Спаська Левада (ЗОШ №7) – 13 лютого,

Андруші (ЗОШ №5) – 14 лютого,

Трубайлівка (клуб мікрорайону) – 19 лютого,

Борисівка (клуб мікрорайону) – 20 лютого.

Початок усіх зустрічей – о 16.00.

Володимир Набок

Джерело: Вісник Переяславщини