Посівна кампанія, попри безпрецедентні виклики, була проведена успішно, – Шмигаль

image
8 Червня 2022, 14:41
Поділитися:

8 червня 2022 г. 14:38

В Україні посівна кампанія була проведена успішно, засіяно 75% від минулорічних площ. Уряд розглядає можливість організації мобільних сховищ, аби зберігати майбутній врожай та вирішує питання забезпечення аграріїв пальним.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні прем’єр-міністра Дениса Шмигаля в Telegram-каналі голови українського уряду.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“За даними Міністерства аграрної політики та продовольства, засіяно 75% від минулорічних площ. У межах програми пільгових кредитів “5-7-9” для підтримки сільськогосподарських товаровиробників банки видали 38,5 млрд гривень. З них – 24 млрд гривень за програмою державних портфельних гарантій”, – повідомив Шмигаль.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Наразі починається підготовка до збору врожаю. Прем’єр-міністр наголосив на таких основних викликах, які стоять зараз перед аграріями:

Перше, необхідність вивозу врожаю. Мінінфраструктури пропрацьовує заходи щодо збільшення пропускної спроможності на західному кордоні України. Адже через блокування росією українських портів у нас залишається 23,5 млн тонн зернових та олійних культур.

Друге, збереження нового врожаю. Мінагрополітики розглядає можливість організації мобільних сховищ, враховуючи міжнародний досвід. Це дозволить Україні збільшити обсяги для зберігання на 10-15 млн тонн.

Очільник уряду повідомив, що під час наради профільні міністерства та ВЦА отримали завдання забезпечити необхідну кількість дизельного палива на сезон збору врожаю.

Нагадаємо, Україна має достатні запаси зерна, щоб задовольнити внутрішній і світовий попит принаймні до кінця 2022 року, а то й у 2023-му, але для цього потрібно зупинити всі військові дії в Чорному морі.

Читайте: Україна має достатні запаси зерна, щоб задовольнити внутрішній і світовий попит принаймні до кінця 2022 року, – ОП

Водночас рашисти викрали на тимчасово окупованих територіях України біля 400−500 тис. т зернових культур на сотні мільйонів доларів. Вивезення зерна до Криму для подальшого продажу курирують російські військові та представники спецслужб.

Читайте: Рашисти вкрали в Україні півмільона тон зерна вартістю у сотні мільйонів доларів

Фото: latifundist

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона