«Пошук зниклих військовослужбовців не припиняється ні на мить»

image
9 Серпня 2023, 17:18
Поділитися:

Головна  /  «Пошук зниклих військовослужбовців не припиняється ні на мить»

|  09. 08. 2023

У Білій Церкві відбулася зустріч Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олега Котенка із родинами військовослужбовців за участі першого заступника міського голови Інни Новогребельської.

Під час зустрічі обговорювали проблеми розшуку військовослужбовців, зниклих безвісти за особливих обставин,  проконсультували родичів та близьких військовослужбовців щодо проміжних результатів пошуків, поінформували про алгоритм дій при зникненні людини за особливих обставин.

“За час своєї роботи у цьому напрямку, маю вже певно відсоткову статистику, яка говорить про те, що 60-65 відсотків зникилих безвісти знаходять у полоні. Тому від вас нам теж потрібна допомога. Якщо ви згадуєте якісь деталі зникнення чи отримуєте нову інформацію про своїх рідних, наприклад від побратимів – повідомляйте  нам на гарячу лінію 0 800 339 247 (з 9.00 до 18.00 у робочі дні). Кожна додаткова інформація пришвидшує пошуки”, — пояснює Олег Котенко..

Зі слів Уповноваженого Олега Котенка, з початку повномасштабного вторгнення вдалося покращити процес пошуку військових. 2 травня 2023 року запустили Єдиний реєстр зниклих безвісти.

«Ми постійно вдосконалюємо алгоритми пошуку зниклих військовослужбовців та тіл загиблих бійців, включно і на окупованих територіях. Загалом, робота з пошуку зниклих війсковослужбовців не припиняється ні на мить», – наголосив Олег Котенко.

Учасники зустрічі мали змогу обмінятись важливою інформацією щодо розшуку зниклих безвісти за особливих обставин та вирішення інших пов’язаних з цим питань.

На питання близьких військовослужбовців також відповідали радник Уповноваженого з юридичних питань Іван Ангелін, представник Уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин міста Києва та Київської області  Анастасія Голішевська, офіцер групи цивільно-військового співробітництва 72-ї ОМБр імені Чорних Запорожців Сергій Афанасов.

Фото

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт