Пошкоджений обстрілом столичний будинок на вулиці Жилянській визнано таким, що підлягає реконструкції, – ЗМІ

image
14 Серпня 2023, 19:40
Поділитися:

14 серпня 2023 г. 19:39

Фахівці державного підприємства (ДП) “Київський промбудпроект” провели експертизу будинку на вул. Жилянській у центрі Києва, пошкодженого внаслідок ворожого обстрілу в жовтні 2022 року, і визнали будівлю такою, що підлягає реконструкції.

Про це, як передає KВ, повідомило інформаційне агентство “Інтерфакс-Україна”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Голова ОСББ Тетяна Махрінська повідомила, що перша експертиза, проведена КП “Київекспертиза”, визнала будинок і його інженерні мережі такими, що не підлягають відновленню. Альтернативну експертизу мешканці будинку замовили власним коштом, згідно з якою будинок загалом підлягає капітальному ремонту, а в разі добудови зруйнованого поверху – реконструкції”, – повідомили в інформаційному агентстві.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також в “Інтерфакс-Україна” зауважили, що, за словами голови ОСББ, мешканці будинку подали заявки на грошову допомогу за держпрограмою “єВідновлення” для виконання самостійного ремонту частини приміщень, проте комісія для обстеження все ще не оглянула об’єкт.

“Депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова повідомила, що первинну експертизу будинку на вул. Жилянській було проведено в рекордно короткі терміни – безпосередньо в день атаки”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 17 жовтня Київ був атакований дронами-камікадзе. Внаслідок атаки був пошкоджено 120-річний будинок, що віднесений до столичної культурної спадщини. П’ятеро людей загинули.

У листопаді минулого року комунальне підприємство “Київекспертиза” відзвітувало, що будинок на вулиці Жилянській неможливо відновити. Результати експертизи, яку провело підприємство, свідчать, що будинок нібито пошкоджений на 100%.

У червні цього року KВповідомила, що у Києві демонтували найстаріший будинок-садибу 1850-х років на вулиці Жилянській,47. На його місці планують збудувати великий багатофункціональний бізнес-комплекс Nuvo Business Park. У Департаменті культурної спадщини наголосили, що споруда належить до рядової забудови, у якої не має яскраво виражених архітектурних стильових ознак.

Читайте: Знесений будинок на Жилянській належав до рядової забудови і не мав жодної культурної цінності, – КМДА

Фото: Вечірній Київ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона