Посадовицю Дніпровської РДА чекає суд через закупівлю овочерізок для укриттів за завищеною ціною

image
22 Січня 2024, 13:28
Поділитися:

22 січня 2024 г. 13:23

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт відносно начальниці відділу Управління освіти Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації (РДА). Її підозрюють у закупівлі овочерізок для закладів громадського харчування в укриттях зі збитком у близько 460 тисяч гривень.

Про це KВ дізналася із повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

У повідомленні зазначається, що обвинувачувана є уповноваженою особою, що відповідальна за організацію та проведення процедур закупівель та оприлюднення звітів про договори, укладені без використання електронної системи закупівель в управлінні освіти Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Зловживаючи службовим становищем та діючи всупереч інтересам служби, посадовиця вчинила розтрату бюджетних коштів під час проведення процедури закупівлі комплектів обладнання для обробки продуктів харчування в укриттях (овочерізки з набором насадок)”, – наголосили у Київській міській прокуратурі.

У пресслужбі підкреслили, що сума збитків становить понад 460 тисяч гривень. Також наголосили, що досудове розслідування завершено й обвинувальний акт скеровано до суду.

Додамо, що Управління освіти Дніпровської РДА очолює Наталія Іваніна. Посаду начальниці адміністративно-господарчого відділу Управління освіти Дніпровської РДА на час скандалу з закупівлями обіймала Ольга Дроздова.

РанішеKВповідомила, що у серпні 2023 року було повідомлено про підозру в розтраті бюджетних коштів начальниці відділу Управління освіти Дніпровської РДА. Посадовиці інкримінували проведення закупівлі овочерізок по значно завищеній вартості. У вересні Голосіївський районний суд застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту строком на 2 місяці та відсторонив її від посади на такий самий строк. А вже 20 вересня правоохоронці повідомили про нову підозру начальниці відділу управління освіти Дніпровської РДА. Чиновниці ставлять у провину закупівлю стільців для облаштування укриттів по завищеній вартості.

Читайте: Від овочерізок до стільців: посадовиці Дніпровської РДА повідомили нову підозру в розтраті 1, 3 млн гривень

У листопаді 2023 року Голосіївський районний суд Києва за поданням прокуратури повторно обрав запобіжний захід та відсторонив від посади начальницю відділу Управління освіти Дніпровської РДА. Відсторонення діяло до 14 січня 2024 року.

Читайте: Закупка овочерізок в укриття: чиновницю Дніпровської РДА повторно відсторонили від посади

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона