Посадовця КМДА викрили на хабарях за дозволи на викиди забруднюючих речовин (фото)

image
15 Червня 2023, 11:34
Поділитися:

15 червня 2023 г. 11:25

Слідчі Нацполіції повідомили про викриття в столиці оборудок з вимагання хабарів за видачу безкоштовних дозволів на викиди забруднюючих речовин. У схемі були задіяні посадовці Управління екології та природних ресурсів КМДА та підконтрольні їм приватні підприємства. Наразі досудове розслідування завершено, до суду скеровано обвинувальний акт щодо трьох фігурантів.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“…зловмисники вимагали неправомірну вигоду за видачу дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами та інших дозвільних документів у сфері охорони навколишнього природного середовища. Варто зазначити, що видача вказаних дозволів проводиться безкоштовно. Водночас зловмисники навмисно створювали такі умови, в яких безплатно отримати такі дозволи було неможливо”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що посадові особи розробили схему вимагання та отримання хабарів за допомогою месенджера. Ролі кожного учасника схеми були чітко розподілені, з використанням псевдонімів та інших методів конспірації. “Тарифна сітка” отримання коштів також була визначена заздалегідь і залежала від кількості джерел викидів забруднюючих речовин.

Наразі до суду скеровано обвинувальний акт щодо трьох фігурантів: посадовиці КМДА і двох спільників із підконтрольних приватних підприємств.

Управління екології та природних ресурсів КМДА очолює Олександр Возний. Посаду заступника начальника Управління – начальник відділу охорони навколишнього середовища та оцінки впливу на довкілля обіймає Дундар Володимир.

Читайте: Київрада перейменувала Управління екології та природних ресурсів КМДА в департамент з модною назвою

Нагадаємо, правоохоронці розслідують факт можливого отримання хабара заступником директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА . При цьому під слідством можуть опинитися і посадовці декількох столичних КП, яким посадовець, цілком можливо, передав доручення долучитися до такої “діяльності”

Читайте: Дозвіл за 500 доларів: чиновник КМДА опинився під слідством за “ярмарковий хабар”

Фото: ГУ Нацполіції

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона