Посадовець ДП “Украерорух” постане перед судом у справі закупівлі мікроавтобусів зі збитком у 2 млн гривень

image
21 Червня 2023, 15:57
Поділитися:

21 червня 2023 г. 15:44

Прокурори Бориспільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно посадовця регіонального структурного підрозділу ДП “Украерорух”. Чиновнику інкримінують проведення закупівлі мікроавтобусів за завищеними цінами. За даними правоохоронців, сума збитків становить майже 2 млн гривень.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської обласної прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням, розслідуванням було встановлено, що посадовець підготував та подав до тендерного комітету документи щодо проведення закупівлі 8 пасажирських мікроавтобусів.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Діючи в інтересах юридичної особи, останній вказав у додатках до заявки про проведення закупівлі мікроавтобусів ціни на транспорт значно вищі ринкових”, – зазначили в прокуратурі.

Надалі за результатами тендеру держпідприємство уклало з товариством договір на поставку 8 транспортних засобів та перерахувало на його рахунок бюджетні кошти.

“Відповідно до висновку судової економічної експертизи, ДП “Украерорух” спричинено збитки на суму майже 2 млн гривень”, – йдеться в повідомленні.

Прокурори Бориспільської окружної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно посадовця регіонального структурного підрозділу ДП “Украерорух” за фактом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

Нагадаємо, у травні 2023 року ВАКС почав розгляд апеляційної скарги на обвинувальний вирок посадовцям за незаконну оренду площ аеропорту “Бориспіль”. За вироком суду екскерівника аеропорту та його спільницю було засуджено до реальних строків позбавлення волі.

Читайте: Ексдиректора аеропорту “Бориспіль” Дихне засуджено за зловживання з орендою держмайна

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона