Порошенко підписав закон про українську мову як державну

image
15 Травня 2019, 20:39
Поділитися:

Сьогодні, 15 травня, Президент Петро Порошенко підписав закон про функціонування української мови як державної.

«У цей день я, як Президент України Петро Порошенко, маю високу честь і унікальну можливість підписати закон про забезпечення функціонування української мови як державної», – сказав він, повідомляє «Українська правда».

Порошенко вкотре наголосив, що цей закон жодним чином не утискає інші мови.

«Я, до речі, сподіваюсь, що і нова влада також, ретельно проаналізувавши закон, буде імплементувати його норми в життя, підтримає», – додав Президент.

Також Порошенко подякував народним депутатам, голові Верховної Ради Андрію Парубію та громадським активістам і діячам культури, які підтримували закон.

« І лише політична сила, орієнтована на Москву, в основному вона не підтримала закон. Але це ще більше доводить, що ми рухаємося в правильному напрямку», – зазначив глава держави.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада відхилила проекти постанов 5670-д-П, 5670-д-П1, 5670-д-П2, 5670-д-П3 про скасування рішення Верховної Ради від 25 квітня 2019 року про прийняття Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Жоден із цих проектів, рекомендований Комітетом із регламенту Ради до розгляду в парламенті 14 травня 2019 р., не набрав необхідних 226 голосів задля ухвалення. Тож скасувати результати голосування за мовний закон, як хотіли депутати з фракції «Опозиційний блок» та деякі позафракційні депутати, не вдалося.

Напередодні Верховна Рада розблокувала закон про мову, а спікер Ради Андрій Парубій підписав його.

Головне фото – Михайло Палінчак, прес-служба Президента

Джерело: Трибуна Бровари