Порошенко: наша армія відповідатиме стандартам НАТО

image
10 Квітня 2019, 18:17
Поділитися:

Президент Петро Порошенко підписав указ «Про затвердження річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО на 2019 рік». Про це повідомили в прес-службі глави держави.

Цей документ означає, що наша армія буде відповідати стандартам НАТО і щодо озброєння, і щодо тактики оперативних напрямків і стратегії дій, – заявив Петро Порошенко.

Президент назвав підписання указу дуже важливою подією, адже ним затверджується план співпраці нашої країни з Північноатлантичним альянсом.

-Це є перша і надзвичайно важлива дорожня карта що Україна має зробити, які домашні завдання виконати, які програми мають бути реалізовані для того, щоб вийти на ті завдання, які я, як Президент ставив, щоб вже у 2023 році країна відповідала критеріям, необхідним для підписання Плану дій щодо членства в НАТО, – сказав Петро Порошенко.

Президент нагадав, що курс України на вступ до Альянсу закріплено у Конституції.

 -Хочу наголосити, що критерії, які необхідні для вступу в НАТО на 93% співпадають із критеріями, які необхідні для вступу в Європейський Союз. І саме тому, цей документ такий важливий. Саме тому ми так рішуче рухаємося вперед, – сказав глава держави.

Петро Порошенко також заначив, що за 70 років історії НАТО не було жодного випадку, коли країнам-учасникам цього договору щось загрожувало

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ