Попри застереження в Броварах пташиного грипу та хвороби Ньюкасла не виявлено

image
15 Січня 2020, 16:40
Поділитися:

12 січня на території м. Бровари по вул. Соборна,8 було виявлено  трупи перелітних птахів (омелюх звичайних).

Про це повідомляється на сайті Броварської міської ради.

Група швидкого реагування Броварського районного управління Держпродспоживслужби в Київській області, яка виїхала на місце, доставила мертвих птахів до Броварської районної державної лабораторії  Держпродспоживслужби для відбору патологічного матеріалу та подальшого дослідження у Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи з метою виключення високо патогенного грипу птахів та хвороби Ньюкасла .

Згідно звіту Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи про результати дослідження паталогічногобіологічного матеріалуоб”єктів навколишнього середовища за №0002636  п.м.20  від 13.01.2020 року РНК вірусу пташиного грипу (типу А) та РНК вірусу хвороби Ньюкасла  не виявлено.

В кращій якості документ можна переглянути ТУТ.

Нагадаємо, що три дні тому завідуюча кафедрою інфекційних хвороб в Національному медичному університеті ім. Богомольця О.О., Заслужений лікар України, професор Голубовська Ольга Анатоліївна, розмістила у себе на сторінці повідомлення про масову загибель птахів в м. Бровари.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed