Понад три тисячі учнів Київщини навчаються в кращих школах завдяки «Великому будівництву»

image
1 Червня 2021, 17:11
Поділитися:

3160 учнів на Київщині отримали покращені умови навчання. Це стало можливим завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», у рамках якої минулого року в регіоні збудували та реконструювали сім шкіл.

Про це сьогодні, 1 червня, зазначив очільник Київської облдержадміністрації Василь Володін.

«Разом із командою облдержадміністрації ми будуємо нові дитячі садки, щоб маленькі жителі Київщини з найменшого віку могли зростати в безпечних і сучасних умовах. Ми оновлюємо наші школи та забезпечуємо їх мультимедійним обладнанням, щоб наші учні мали доступ до всіх новітніх технологій. У рамках програми «Велике будівництво» ми робимо це комплексно та паралельно на низці об’єктів. Усе це задля того, щоб діти мали всі передумови для якісного та повноцінного розвитку», – прокоментував Василь Володін.

Щодо закладів дошкільної освіти, упродовж 2020 року на Київщині збудували та реконструювали шість дитсадків. Це допомогло створити 525 нових місць у садочках і поліпшити умови навчання для 288 дошкільнят.

«У 2021 році продовжуємо розвивати нашу соціальну інфраструктуру. І в рамках «Великого будівництва» зараз працюємо над покращенням умов в п’яти школах і шести садочках. У результаті будемо мати 140 нових місць у садочках і поліпшення умов навчання для 510 дошкільнят, а в новозбудованих школах навчатимуться 1540 учнів», – уточнив деталі Василь Володін.

Зазначимо: на двох об’єктах, які реалізуються на Київщині, ступінь готовності складає понад 50%. Йдеться про реконструкцію опорного навчального закладу Красятицьке НВО в смт Красятичі Поліської територіальної громади та будівництво дитячого садка на 75 місць в с. Синяк Вишгородського району.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація