Понад 85% водойм у Євросоюзі – відмінної якості – Єврокомісія

image
8 Червня 2019, 20:06
Поділитися:

Понад 85% водойм в Євросоюзі, придатних для купання, відповідають найвищим стандартам якості, йдеться в доповіді Європейської комісії та Європейського агентства з навколишнього середовища, опублікованому в четвер, 6 червня.

Експерти проаналізували якість води в місцях для купання в країнах-членах ЄС, а також у Швейцарії  та Албанії. Так, із 21 831 водойми 95,4% відповідають мінімальним вимогам щодо якості води.

«Згідно зі звітом Європейської комісії та Європейського агентства з навколишнього середовища (ЄАНС), переважна кількість – 95,4%  – з 21 831 місць для купання, контрольованих у 28 державах-членах ЄС, відповідає мінімальним вимогам до якості згідно з правилами ЄС, – йдеться в опублікованому комюніке. – Крім того, в звіт було включено 300 місць для купання, моніторинг яких проводився в Албанії та Швейцарії».

Моніторинг охоплює воду поблизу морських пляжів, в озерах і річках.

Автори матеріалу уточнили, що за 2018 рік частка об’єктів для купання з дуже чистою водою збільшилася на 0,1%, порівняно з роком раніше.

«Наша доповідь підтверджує, що зусилля держав-членів ЄС, вжиті за останні 40 років, переважно у сфері очищення стічних вод, окупилися, – написав у зв’язку з цим виконавчий директор ЄАНС Ханс Бройнінкс. – Сьогодні більшість європейців мають можливість купатись у воді відмінної якості».

Джерело: Трибуна Бровари