Понад 250 броварчан отримають адресну матеріальну допомогу

image
2 Травня 2023, 19:30
Поділитися:

Відповідне рішення сьогодні ухвалили на виконкомі.

Зауважимо, що фактично на кожному засіданні виконкому ухвалюють подібні рішення. Цього разу 250 мешканців нашої громади отримають допомогу на дороговартісне лікування та хірургічне втручання. Ще одному нададуть підтримку на вирішення соціально-побутових питань.

Сумарно на вказані заходи з бюджету міста цього разу перерахують понад 407 тисяч гривень.

Нагадаємо, на позачерговій сесії 9 березня на матеріальну допомогу броварчанам із бюджету додали 2 млн грн.

За період січня-лютого адресну матеріальну допомогу отримав 621 мешканець громади на загальну сумму 5 млн 099, 9 тис. грн ( із них 3 млн 970 тис. грн перераховано постраждалим під час авіатрощі та членам сімей загиблих і постаждалих в авіакатастрофі).

Тобто кошти, закладені в програму, ще в лютому було майже вичерпано.

На сьогодні матеріальної допомоги мешканцям виплачено 6 млн 697 тис. грн (із них 4 млн 030 грн перераховано постраждалим під час авіатрощі та членам сімей загиблих і постаждалих у авіакатастрофі).

«Динаміка звернень мешканців на надання матеріальної допомоги невпинно зростає. Щотижня реєструємо більше ста таких звернень. Розглядаємо їх двічі на місяць, бо звернень настільки багато, що їх фізично важко перечитати на комісії», – повідомила начальниця управління соціального захисту населення Алла Петренко

Так, із початку року було 1638 звернень (із них 123 – від постраждалих під час авіатрощі). Тобто за 4 місяці надійшло від громадян 1500 звернень.

Із коштів, що виділяли в березні, у фонді на матеріальну допомогу залишилось 400 тис.грн. Проте враховуючи кількість звернень, то такої допомоги вистачить лише «на один раз», тож на наступній сесії в депутатів проситимуть виділити додаткові кошти, зазначила Алла Петренко.

Читайте також:

Випускні вечори-2023: як їх проводитимуть у Броварах
Доказова інформація про вакцини та щеплення: в Україні запустили Національний портал із імунізації
У Броварах із модульного містечка для ВПО виселили кількох осіб, що зловживали алкоголем
Нова професія за 10 днів: у Броварському професійному ліцеї пропонують освоїти нову спеціальність

Читати далі: Понад 250 броварчан отримають адресну матеріальну допомогу , автор Заболотний Євген

Джерело: Трибуна – Бровари