Понад 20,5 млн грн заплатило КП «Бровари-Благоустрій» за поточний ремонт доріг у нашій громаді у 2023 році | Трибуна

image
16 Квітня 2024, 20:11
Поділитися:

У 2023 році КП «Бровари-Благоустрій» закупило робіт із поточного ремонту дорожнього покриття та поточного ремонту проїзної частини вулиць і доріг Броварської громади на суму 10 млн 713 тис. 707 грн. Ще 9 млн 850 тис. грн заплатили комунальники за асфальтнобетонну суміш. У кого купували роботи та матеріали, де ремонтували дороги і чи нагальні такі витрати під час повномасштабного вторгнення – читайте в матеріалі.

У 2023 році КП «Бровари-Благоустрій» віддало ТОВ «Грандіора» (керівник – Оксана Алексійчук) за поточний ремонт дорожнього покриття вулиць/ проїзної частини  9 млн 336 тис. 991 грн.

Згідно з транзакціями в «Е-даті», КП «Бровари-Благоустрій» заплатило за поточний ремонт по вул. Ірпінська, 2; Ярослава Мудрого, буд. 4; Грушевського, 17; Київська, 85; Металургів, 22; Анатолія Луценка, 26-Б; Луценка, 26-В; Луценка, 27;  Броварської сотні, Чорних Запорожців, 54-А, 56; Симона Петлюри, 13, 20, 21, 27, 38; Дмитра Янченка, Олега Онікієнка, 98; частина дорожнього покриття на перехресті вул. Онікієнка-Калнишевського.

А також кошти надійшли фірмі «Грандіора» за поточні ремонти дорожнього покриття в селі Требухів на вул. Крайова, М. Швидака, Щаслива, Догтярна, Польова, Липнева, Старий Шлях, Маковійська, Зелена, Будівельників, Зоряна.

Який вигляд мають ці дороги зараз –  деякі з них можете переглянути на світлинах. Мешканці ж стверджують, що ДО «поточного ремонту» частини вулиць мали значно кращий вигляд, ніж після робіт.

Вул. Швидака, село ТребухівСело Требухів, вул. М. Швидака
село Требухів, вул. ПольоваСело Требухів, вул. Польова

Ще 396 тис.716 грн КП «Бровари-Благоустрій» віддало ТОВ «ДОР-Буд – ЮА» за поточний ремонт дорожнього покриття по вул. Героїв України, 16 та 16- А.

Протягом 2023 р. ТОВ «Інтердор» ( керівник Микола Жоров) здійснювало поточний ремонт дорожнього покриття по бульв. Незалежності, 12-В, 14, на перехресті вул. Кобилянської Ольги з вул. Симоненка, по вул. Симоненка Василя від буд. 10 -А до вул. Шевченка на загальну суму майже 980 тис. грн.

Для виконання необхідних робіт із поточного ремонту доріг броварські комунальники закупили в ТОВ «Дорвиробництво» асфальтнобетонної суміші на суму майже на 9 млн 850 тис. грн.

Згідно з даними української аналітичної онлайн-системи YouControl, раніше Микола Жоров керував ТОВ «Дорвиробництво» (нині – Олег Барановський), нині він, окрім «Інтердору» – діючий керівник ДП «Чернігівський облавтодор» відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України».

Так, у 2017 році НАБУ оголосило підозру семи особам – посадовцям-прикордонникам та керівникам підрядних фірм, серед яких і ДП «Чернігівський автодор», у зловживанні на загальну суму 100 мільйонів гривень із проекту «Стіна». Усіх підозрюваних заарештували.

У статті «Української правди» за 2017 р. «Корупційні дірки в «Стіні Яценюка»,  розповідається, що на кордоні з Росією мала з’явитися «Стіна» схожа на лінію Маннергейма або ізраїльську «Стіну безпеки». Стіна мала запобігти прямій агресії ворога, але не встояла перед вітчизняними корупціонерами.

Частину коштів було використано за нецільовим призначенням, іншу частину – розкрадено.

Щодо ремонтів доріг у нашій громаді, то згідно з транзакціями в Єдиному веб-порталі використання публічних коштів «Є-дата», загальні витрати КП «Бровари-Благоустрій» із поточного ремонту доріг у 2023 році сягнули 20 млн 563 тис. 777 грн.

Чи була необхідність під час повномасштабного вторгнення росії здійснювати поточний ремонт доріг  (капрремонти під час війни заборонені – авт.) на таку суму і чи обійшлися б ми без ремонтів, що не здійснювали роками, ще деякий час – питання риторичне. Проте на 20, 5 млн грн можна закупити щонайменше 1 000 штук таких необхідних нині нашим Захисникам дронів.

На фото – вул. Липнева в селі Требухів. Авторка фото – Тамара Попова

Читайте також

Ремонт доріг села Требухів: чи можливо під час воєнного стану?
Жахлива вул. Гайдамацька: чи світить у цьому році капремонт найгіршим дорогам Броварської громади
За 6 млн грн у Броварах планують капітально відремонтувати 20 ліфтів. Серед них – і у відносно нових будинках

На ремонт шляхопроводу на вул. Онікієнка в Броварах виділять ще 10 млн грн. Мало буде навіть 80 млн грн?

У Броварах гроші з капремонту вул. Симоненка «добирають» на інші потреби громади

Джерело: Трибуна – Бровари