Помстився метрополітену на 6 років в’язниці: у Києві спіймали «мінера»

image
9 Вересня 2019, 13:25
Поділитися:

У Києві поліцейські затримали «мінера» станції метро «Почайна», яку через нього минулими вихідними зачиняли для перевірки. Правопорушником, який повідомив неправдиву інформацію про закладання вибухівки, виявився 56-річний киянин напідпитку. Йому загрожує до 6 років тюрми.

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

На місце події негайно виїхали спеціалісти вибухотехніки, слідчо-оперативна група, кінологи з собакою та пожежники. Спеціалісти провели огляд та не виявили вибухонебезпечних речовин чи предметів, розповіли правоохоронці.

Поліцейським вдалося встановити та затримати чоловіка, який здійснив анонімний дзвінок.

– Він пояснив свій вчинок тим, що на касі метро йому не продали жетон, оскільки у нього не вистачало грошей. У таких спосіб правопорушник вирішив помститися працівникам метрополітену та «замінував» об’єкт. При цьому чоловік перебував у стані сп‘яніння і спостерігав за діями представників екстрених служб, які прибули на виклик про замінування, розповіли правоохоронці.

Нагадаємо, що Київ цього року накрила хвиля повідомлень про замінування. Чи не щодня поліція реагує на сигнали про закладання вибухівки в аеропортах, вокзалах, метро, торгових центрах та житлових будинках. Більшість повідомлень, за даними правоохоронців, надходять з Росії та окупованих нею українських територій. Найчастіше це роблять інтернет-боти країни-агресора в автоматичному режимі. Але своїх «мінувальників» також вистачає.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ