Помічник депутата Київоблради Тетяни Cеменової “подарував” частину сільської ради своєму куму

image
7 Червня 2021, 11:52
Поділитися:

Дата публикации: 07 июня 2021.

Володимир Крижевський перебуваючи на посаді в.о. голови Копилівської сільської ради Макарівського району Київської області передав частину приміщень Копилівської сільської ради своєму куму – директору місцевого комунального підприємства “Копилів-сервіс”.

Про це пише видання From Ua. У розпорядженні журналістів опинились документи, згідно яких Володимир Крижевський, який сьогодні є помічником заступника голови Київської обласної ради, в часи керування Копилівською сільською радою “подарував” частину приміщень сільської ради своєму куму Сергію Андрійчуку, якого раніше призначив директором комунального підприємства “Копилів-сервіс”.

Приміщення було передане Сергію Андрійчуку на підставі ЗУ “Про приватизацію державного житлового фонду”, але згідно ст. 2 цього закону такі приміщення не підлягають приватизації.

Незважаючи на це, в.о. голови Копилівської сільської ради у 2020 році підписує куму та директору КП “Копилів-сервіс” свідоцтво про право власності на частину приміщень сільської ради загальною площею 18,8 м2. Згідно інформації From Ua, юристом у сільській раді Копилова на той момент працювала дружина Сергія Андрійчука та кума Володимира Крижевського – Віра Андрійчук, яка і не звернула увагу на юридичні невідповідності.

Більше того, частину приміщень сільської ради директор КП “Копилів-сервіс” отримує безкоштовно, без будь-якої компенсації вартості.

Після цього отриману частину приміщень Сергій Андрійчук оперативно “продає”. Це відома схема переведення сумнівної власності на добросовісного набувача задля унеможливлення процесів повернення такої власності.

Для того щоб приховати цю оборудку, Сергій Андрійчук та Віра Андрійчук не подають декларації за 2020 рік і, відповідно, набуття їхньою сім’єю частини приміщень Копилівської сільської ради до цього моменту не викликало якогось публічного резонансу.

Відомо, що декларацію за 2020 рік не подав і сам помічник депутата Київської обласної ради Володимир Крижевський, люди припустили, що він банально приховує незаконні статки.

Джерело: МІСТОІНФОРМ