Померла вчителька 10-ої школи | Трибуна

image
8 Жовтня 2020, 21:09
Поділитися:

Цього понеділка після більш як тижня хвороби померла Тетяна Сокур, учителька трудового навчання школи № 10. Вона була однією зі «старожительок» навчального закладу. Сьогодні ввечері її смерть підтвердило керівництво школи. Підозри про наявність COVID-19 у вчительки не підтверджують і не спростовують. 

Як розповіла «Трибуні» директорка школи Надія Боліла, вчителька востаннє перебувала в школі 23 вересня, а з понеділка, 28 вересня, взяла офіційний лікарняний. У неї підвищилася температура. Померла Тетяна Сокур цього понеділка, 5 жовтня. Учора її кремували.

Як зазначає керівництво школи, Тетяна Сокур була вчителькою зі стажем, у навчальному закладі працювала дуже давно. Їй було 66 років. Характеризують як спокійну, врівноважену, толерантну. Викладала лише трудове навчання, мала незначну зайнятість у школі – перебувала там не щодня.

Нещодавно з неофіційних джерел «Трибуні» повідомили, що Тетяна Сокур померла через коронавірус. Водночас ще сьогодні зранку керівництво школи вказувало, що не знає про смерть учительки. Мовляв ні вона, ні її рідні протягом цього тижня не виходять на зв’язок.

Але ближче до вечора на сторінках школи № 10 з’явилось повідомлення з трагічною звісткою.

Опубліковано Броварська загальноосвітня школа I-III ступенів 10 Четвер, 8 жовтня 2020 р.

Надія Боліла не підтверджує і не спростовує наявність COVID-19 у померлої. Водночас, з її слів, Тетяну Сокур не шпиталізували до Броварської багатопрофільної клінічної лікарні через відсутність місць. Тож рідні «поклали» її до одного з медзакладів столиці.

Читайте також: Якщо від COVID-19 помре школяр, директор може сісти за ґрати – МОН

Як стало відомо під час чергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки (ТЕБ) та надзвичайних ситуацій (НС), що відбувалося за участі представників медустанов Броварів, у місцевій лікарні заповнені всі 40 місць інфекційного відділення, призначені для хворих коронавірусом. Для госпіталізації дорослих пацієнтів із Броварів їх «швидкими» везуть у лікарні Переяслав-Хмельницького та Києва.

Яка епідеміологічна ситуація в школі № 10

Зі слів Надії Болілої, наразі в школі № 10 є лише один учень – восьмикласник, – у якого підтвердили зараження COVID-19. Через цей випадок класів не закривали. Причина – школяр перед тим не перебував у навчальному закладі, оскільки «сидів» на самоізоляції.

Сьогодні вдень журналіст «Трибуни» відвідав школу № 10 із метою перевірити дотримання карантинних вимог, однак далі порога його не пустили. Надія Боліла мотивувала заборону доступу тим же карантином, мовляв усередину не допускають навіть батьків.

Дітей, відповідно до класу/поверху, запускають через різні входи. Зі слів заступника директора, їх у школі три. Далі потоки «розходяться» відповідно до нанесеної розмітки.10 школа

Надворі під час перерви

Три входи в 10 школу № 10

Три входи до 10-ої школи

10 школа

Розмітка для розподілення потоків дітей

Відповідно до оголошень на вході, для кожного класу виділений окремий кабінет.

10 школа

Як удалося побачити журналісту «Трибуни», дітей вишиковують на вулиці і колонами заводять усередину. Щоправда в холі школи одна з колон попрямувала не за розміткою. Зі слів працівників школи, діти йшли на урок фізкультури.

Фото – Дмитро Карпій, © «Трибуна-Бровари»

Читайте також

Броварська лікарня закупить понад 300 ПЛРтестівЧерез COVID-19 у Броварах закрили 15 класів і 12 підгрупВибори-2020: як відбуватимуться в умовах карантину

Джерело: Трибуна – Бровари