Помер поет з Ірпеня Олександр Борщенко — ITV

image
19 Липня 2023, 12:08
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

18 липня на 86-році життя помер відомий на Київщині поет, ірпінець Олександр Борщенко. Про це повідомила директорка Ірпінської міської бібліотеки Олена Циганенко.

Олександр Борщенко прожив в Ірпені понад 40 років. Працював на заводі «Ірпіньмаш», активно займався громадською діяльністю.

«У 58 років Олександр Володимирович почав писати поезії, став членом міської літературної студії «Дебют» у 1996 році, а у 2002 році побачила світ його перша поетична збірка «Калинова зустріч», якою він одразу заявив про свій поетичний талант», — розповідає Олена Циганенко.

За останні роки ірпінський поет видав 15 поетичних збірок для дорослих та дітей. Олександр Борщенко дарував їх міським та шкільним бібліотекам Київщини.

«Його патріотичні, ліричні , філософські та дитячі вірші завоювали серця любителів поезії, вони часто звучали в міській бібліотеці на презентаціях книг та поетичних вечорах, цілий ряд поезій було покладено на музику місцевими поетами- бардами. Олександр Борщенко назавжди залишиться жити у своїх творах, наших серцях і пам’яті. Висловлюємо глибокі співчуття родині», — написала Олена Циганенко.

Попрощатися із Олександром Борщенком можна буде цього четверга, 20 липня, о 11:00 за адресою: провулок Лермонтова, 1а.



Джерело: ITV