Помер поет і один з авторів Декларації про державний суверенітет України Дмитро Павличко

image
29 Січня 2023, 21:00
Поділитися:

29 січня 2023 г. 20:38

Сьогодні ввечері, 29 січня, на 94-му році життя помер український поет, громадсько-політичний діяч, шістдесятник Дмитро Павличко – співавтор Декларації про державний суверенітет України.

Про це KВ стало відомо з допису на Facebook голови Національної спілки письменників України Михайла Сидоржевського.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Сьогодні ввечері помер Дмитро Павличко. Мені щойно про це повідомив Богдан Горинь з посиланням на дочку письменника. Світла пам’ять і Царство небесне, шановний і дорогий Дмитре Васильовичу”, – написав Михайло Сидоржевський.

У 1990-1994 та 1998-1999 рр був народним депутатом Верховної Ради першого та другого скликань.Дмитро Павличко – один з авторів Декларації про державний суверенітет України та першої зовнішньополітичної доктрини самостійної держави, що передбачала нейтральний та позаблоковий статус України. Іноді цю доктрину іменують саме “доктриною Павличка”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Дмитру Павличку йшов 94 рік. Поет, перекладач, літературний критик, публіцист, шістдесятник, громадсько-політичний діяч, Героя України. Кавалер ордену князя Ярослава Мудрого IV, V ступеня, ордену “За заслуги” III ступеня, ордену Свободи, лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка.

Нагадаємо, 22 травня минулого року помер перший Президент України, перший голова Верховної Ради Леонід Кравчук.

Читайте: Помер перший президент України Леонід Кравчук

Фото: Facebook Михайла Сидоржевського

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона