Помер один із фундаторів української токсикології

image
27 Січня 2023, 15:19
Поділитися:

27 січня 2023 г. 15:05

На 100-му році життя відійшов у вічність видатний вчений, фундатор вітчизняної токсикології, член-кореспондент НАН України, лауреат Державної премії в галузі науки і техніки та премії імені О. О. Богомольця, Ісаак Михайлович Трахтенберг (на фото).

Про це KВ стало відомо з повідомлення Інституту медицини праці імені Ю.І. Кундієва НАМН України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Повідомляється, що науковець помер 27 січня 2023 року.

“… на 100-му році життя перестало битися серце Людини Епохи, Відомого науковця, Учителя, Наставника, Колеги, Видатного Вченого, Фундатора вітчизняної токсикології, творчого Дослідника у галузі профілактичної медицини академіка НАМН України, члена-кореспондента НАН України, заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата Державної премії в галузі науки і техніки України, академічних премій з профілактичної медицини, Премії імені О. О. Богомольця, Почесного професора навчальних і наукових закладів, заступника директора з наукової роботи Ісаака Михайловича Трахтенберга”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що Ісаак Михайлович майже 50 років не тільки очолював науковий колектив дослідників з медицини праці та профілактичної токсикології, а й зберігав та примножував наукові традиції Інституту.

“Щирі співчуття всім рідним і близьким людям, тим хто знав цю світлу людину. Це велика невимовна втрата для колег і друзів, всієї наукової спільноти”, – з сумом зазначили науковці.

Читайте: У Києві відбулося прощання із загиблими у авіакатастрофі керівниками та працівниками МВС

Фото: Інститут медицини праці імені Ю.І. Кундієва НАМН України

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона