Полуниця в Броварах: де можна придбати найбюджетнішу | Трибуна

Полуниця в Броварах: де можна придбати найбюджетнішу | Трибуна
31 Травня 2024, 19:20
Поділитися:

Сезон полуниці у Броварах розпочався активно, кажуть продавці. А полуницю продають чи не на кожному «кутку»: на ринках, у торговельних палатках вздовж вулиць, магазинах, на стихійних ринках.

На ринку «Господар» найдешевше коштує «Полуничка-суничка» з Вінничини. Ціна за кілограм – 84 грн. Такий сорт ягоди має кислинку, добре підходить для дітей, вагітних та діабетиків. У той час найдорожчий сорт на ринку – «Азія» з Миколаївщини – 144 грн 80 коп.

На ринку «На Київській» полуницю сорту «Клері» з Одеси можна придбати за 120 грн/кг, сорт «Румба» з Житомирщини дещо дорожчий – 130 грн/кг.

Стихійний ринок на Незалежності нині заставлений столиками з полуницею. Ціни різні: від 90 до 120 грн за 1 кг. Продають полуницю і вирощену на Броварщині. Продавчиня пані Тетяна, мешканка Красилівки, пропонує сорт «Клері». Врожай збирають щоранку, тож за свіжість можна не перейматися. Купити «полуницю-землячку» можна за 90 грн/кг. Проте на стихійному ринку якість продукції ніхто не перевіряє.

На ринку на Торгмаші полуницю можна прибрати за 95 та 110 грн за кг. Одна з продавчинь рекомендує сорт «Румба», позаяк він м‘який та солодкий.

Загалом нині полуницю купують активно, переважно від 1 до 3 кг за один похід до магазину.

Зокрема в супермаркеті «Варус» придбати «Полуницю домашню» можна за 99 грн за кілограм, у той час у Форумі ціна полуниці – 127 грн за 1 кг.

Варто знати, що полуниця не лише смачна, але й корисна для здоров‘я. Позаяк саме ця ягода підтримує імунітет, зменшує запалення, покращує рівень холестерину та навіть є захиститом від раку.

 

Читайте також:

Купуємо полуницю: на що слід звернути увагу
Як правильно вживати полуницю: користь та небезпека
Як попередити онкологію: поради з профілактики 15 видів раку
«Сюрпризи»: у лісі біля Пухівки люди натрапили на гору полуниці та зеленого горошку  

Джерело: Трибуна – Бровари