Пологи з перекладачем: у Броварах народила нігерійка

image
20 Лютого 2019, 21:45
Поділитися:

На своїй сторінці у FB мешканка Броварського району Ксенія Карбовська повідомила, що несподівано для себе стала перекладачем у Броварському пологовому відділенні під час пологів нігерійки.

Як розповіла журналістам «Трибуни» Ксенія, з нігерійською парою – Аделовою (Лав) та Джоном познайомилася в Броварах. Майже два роки тому молоде подружжя вчителів початкових класів переїхало з Нігерії в Україну та оселилося в Броварах. Аделова влаштувалася працювати викладачем англійської мови в столичній школі,  Джон – вчителем англійської в київській школі та приватному броварському дитсадку. Власне, Ксенія і познайомилася з Джоном, коли чоловік завітав у дитсадок, власницею якого є Ксенія, та запропонував свою кандидатуру на вакансію викладача англійської мови.

При цьому, зазначає Ксенія, ні Джон, ні Аделова не розуміють ні російської, ні української мов. Тож коли вагітна Лав зателефонувала та повідомила, що у неї почалися перейми і вона не знає, що робити, Ксенія кинулася на допомогу. Щоб швидше дістатися лікарні, пара викликала таксі. Поки Ксенія доїхала в Броварську центральну лікарню, Лав встигла народити.

Ксенія, Лав та Джон

Загалом перші пологи нігерійки пройшли стрімко: жінка народила здорове немовля за 40 хв. Послуги перекладачки знадобилися, щоб Лав могла подякувати броварським лікарям за допомогу, людяність та чуйність, розповідає Ксенія.

Матан: 52 см, 3095 грам

Також через перекладачку лікарі повідомили Лав вагу та зріст новонародженого сина, розповіли, як надалі доглядати за малюком та про гігієну породіллі. « А ще Лав дуже здивувало, що новонародженій дитині безкоштовно зробили всі необхідні щеплення, –  каже Ксенія. – У їхній країні ці послуги коштують дуже дорого».

Як повідомила Ксенія, батьки збираються зареєструвати свого первістка, якого назвали Матан, у посольстві Нігерії. Загалом іноземцям подобається Україна і вони надалі планують тут жити та в майбутньому отримати посвідку на постійне проживання. Уже найближчим часом Джон збирається вступити в Національний медуніверситет ім. Богомольця та вивчитися на лікаря, а як син трішки підросте, Лав планує здобути освіту педагога і в Україні.

Джерело: Трибуна Бровари