Поліція затримала міжрегіональну злочинну групу на чолі з броварчанином по викраденню автомобілів преміум-класу

image
14 Лютого 2019, 15:10
Поділитися:

Працівники Управління стратегічних розслідувань поліції Київщини спільно зі співробітниками слідчого управління та під процесуальним керівництвом прокуратури області припинили злочинну діяльність групи осіб, які упродовж трьох років займались викраденням елітних автомобілів.

Злочинна група вчиняла незаконні заволодіння автомобілями преміум-класу, таких як «Mazda», «Kia», «Honda», «Toyota», «Lexus» та «BMW» на території міста Києва, Київщини та інших областей України. 

Як повідомив заступник начальника Головного управління поліції столичної області – начальник кримінальної поліції Андрій Нєбитов, працівники поліції провели величезний комплекс слідчо-оперативних заходів. Зокрема, проведено 33 санкціонованих обшуків за адресами проживання фігурантів та місцями відстою викраденого автотранспорту на території столиці та Київщини, Кіровоградщини, Миколаївщини.

Під час обшуків працівники поліції виявили та вилучили готівку, спеціальні пристрої для сканування та автозапуску двигуна, пристрої для заглушування сигналів, різні номерні знаки, рації, мобільні телефони, дублікати ключів.

Затримано 12 учасників злочинного угрупування у порядку ст. 208 КПК України. Організатор – 27-річний житель Броварів, який розробив та налагодив схему незаконних заволодінь автівок та їхню реалізацію. За кожним членом злочинної групи закріплені свої «кримінальні» обов’язки.

На двох жінок була покладена особлива «місія». Вони займались пошуком транспортних засобів для подальшого їх викрадення, збирали інформацію про власників, місць їх стоянки та передавала безпосереднім виконавця знарядь вчинення злочину – ключі та чіпи від автомобілів, дублікати номерних знаків, ключі від гаражів де відстоюються транспортні засоби.

Інші учасники виконували роль координатора, реалізація майна, отримання грошових коштів за викрадені автомобілі, підшукування осіб, здатних вчиняти злочини.  

Також були розписані обов’язки щодо знищення, підробки або заміни  номерів вузлів та агрегатів викрадених транспортних засобів, виготовлення підробних документів.  

Троє чоловіків, старшому 40 років та двоє молодиків 21-річного віку, були безпосередніми виконавцями незаконного заволодіння автомобілями. Для них судом обрано міру запобіжного заходу  у вигляді тримання під вартою без права внесення грошової застави.

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ст. 290 (Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення підозри зловмисникам.  Триває слідство.

Відділ комунікації поліції в Київській області 

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed