Поліція затримала ірпінця, який погрожував гранатою в Кабміні (фото)

image
6 Серпня 2021, 01:59
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Правоохоронці затримали учасника бойових дій на Донбасі, який сьогодні увійшов із бойовою гранатою в будівлю Кабінету Міністрів у Києві, захопив заручників і погрожував вчинити вибух. Про це інформує пресслужба Національної поліції України. За інформацією ЗМІ, затриманий – 43-річний житель Ірпеня. Як повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко, чоловікові загрожує ув’язнення на строк до 15 років.

У зв’язку з інцидентом в урядовому кварталі проводилася спеціальна поліцейська операція. Після переговорів атовець здався.   

«Ситуація нестандартна, це був учасник АТО, який пройшов горнило бойових дій, який був двічі поранений, мав черепно-мозкову травму. І скоїв цей злочин, ймовірно, через те, що в нього складні життєві події.  Завдяки другу, волонтеру, який проводив із ним перемовини, змогли вийти із ситуації. Але ніхто не має права в цій країні порушувати закон, захоплювати заручників, погрожувати зброєю або боєприпасами. У нього в руках була бойова граната, яка могла завдати шкоди. Мотив установить слідство», – заявив журналістам Ігор Клименко. 

Він повідомив про відкриття кримінального провадження за чотирма статтями ККУ. «Одна з них – стаття 147 – найважча: захоплення заручників. Чоловіку може загрожувати до 15 років позбавлення волі», – сказав очільник Нацполіції.

Як уточнив керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер, провадження зареєстроване за ст. 341 (захоплення державних будівель), ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування здійснюватиме Печерське управління поліції Києва за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури столиці.

Фото Національної поліції України

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV