Поліція відкрила провадження за фактом утилізації хворої на пташиний грип птиці на кладовищі

image
22 Лютого 2021, 20:41
Поділитися:

Як стало відомо «360» від голови Бородянського районнного управління держпродспоживслужби Олександра Петрука, за нашими матеріалами Бородянською поліцією було відкрито провадження. Проводиться розслідування, а Петрук давав свідчення.

Крім того, після спілкування з Петруком, нам стало відомо, що місце для утилізації хворих курей визначається Державною надзвичайною протиепізоотичною комісією за поданням селищної ради (старости). Щоправда наша староста, Аліна Островецька, стверджує, що ніякого подання на утилізацію птиці поблизу кладовища вона не робила.

«Вони до мене приїхали і сказали, що утилізація буде відбуватись там», – сказала Островецька у коментарі для «360».

Разом з тим, Петрук стверджує, що практика знищення ураженої інфекцією худоби чи птиці максимально близько від місця виявлення доволі поширена та пояснюється необхідністю мінімізувати поширення інфекції під час транспортування.

«Викликали техніку, викопали яму, за допомогою паливно-мастильних матеріалів – шин, дров, спалюється птиця, після чого проводиться дезінфекція самого місця хлорним вапном. Це все загортається, після чого проводиться дезінфекція транспортного засобу», – коментує Олександр Петрук для «360».

Деталі у відео.