Поліція відкрила кримінальне провадження щодо порушення вимог карантину адміністрацією ресторану

image
28 Листопада 2020, 15:56
Поділитися:

Працівники Вишгородського відділу поліції задокументували порушення вимог карантинних обмежень під час перевірки одного з місцевих ресторанів, працівники якого знаходились у приміщенні без засобів індивідуального захисту.

Відносно чотирьох порушників поліцейські склали постанови про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУПАП і провели з ними роз’яснювальну роботу щодо обов’язкового дотримання вимог карантинних заходів, нагадали про заборону роботи закладу під час карантину вихідного дня.

Відносно власника та адміністратора поліцейські склали адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 44-3 КУПАП.

Однак вони жодних належних висновків не зробили, знехтували забороною і ресторан продовжив працювати після 22-ї години.

Повідомлення про те, що заклад не зачинився, надійшло спец лінію 102 близько першої години ночі.

Цього разу поліцейські спільно з працівниками Управління внутрішньої безпеки завітали до закладу з невідкладним обшуком. Під час обшуку правоохоронці виявили та вилучили фіскальні чеки, датовані 28 листопада (днем карантину вихідного дня) та відеореєстратор.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Звертаємося до громадян з проханням дотримуватися правил карантину!

Нагадуємо, що під час карантину вихідного дня працюють продуктові магазини, аптеки та транспорт. Заклади громадського харчування можуть працювати виключно на виніс.

Закликаємо громадян з розумінням поставитись до обмежувальних заходів, адже вони необхідні для припинення розповсюдження небезпечного вірусу. Бережіть своє здоров’я та здоров’я ваших близьких.

Про всі порушення карантинних заходів повідомляйте на спецлінію 102.