Поліція оголосила підозру окупанту-мародеру, який залишив своє фото в ірпінському ЖК «Грін ярд»

image
8 Липня 2022, 11:55
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Слідчі Національної поліції України оголосили підозру російському військовому-мародеру, який залишив своє фото в ірпінському житловому комплексі «Грін ярд». Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

«Загарбник брав участь у бойових діях та грабував помешкання місцевих жителів на тимчасово окупованій території м. Ірпінь Київської області. Зачіпкою для його встановлення стало його селфі, яке він власноруч через невміння і необізнаність випадково зробив фотоапаратом “Polaroid”. Зараз залишена на місці злочину світлина є вагомим доказом у кримінальному провадженні», – йдеться в повідомленні.

Було встановлено, що зловмисник – військовослужбовець 104-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії (військова частина 32515) російських збройних сил.

«У ході розслідування кримінального провадження вдалося у повному обсязі зібрати доказову базу причетності російського військового до злочинів, які він вчиняв під час окупації м. Ірпінь. Потерпілі та свідки дали показання, що підозрюваний грабував квартири місцевих жителів: привласнював їхні гроші, побутову та комп’ютерну техніку, ювелірні вироби та інші цінні речі. Доводить вину росіянина і зібрана на місці злочинів слідова інформація та результати проведених судових експертиз», – зазначають у поліції.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Як інформують мас-медіа, встановити особу окупанта вдалося не відразу. Спочатку Міністерство цифрової трансформації повідомило, що за допомогою штучного інтелекту його ідентифікували як Нікіту Третьякова з Ростова-на-Дону. Проте ця версія була спростована. Представники Міжнародної розвідувальної спільноти «Inform Napalm» і журналісти онлайн-видання «Важливі історії» незалежно одні від одних з’ясували, що фото в Ірпені залишив Павєл Пілантов – 25-річний військовослужбовець 104-го десантно-штурмового полку. Пілантов — уродженець с. Мєдвєдь Новгородської області. У базі даних російської служби судових приставів містяться численні виконавчі провадження щодо цього мародера: вже не перший рік із нього намагаються стягнути борги за кредитами, за послуги зв’язку та ін. – усього понад 70 тисяч рублів.

«Судячи з усього, війну з Україною цей горе-десантник сприйняв як можливість заодно й поправити своє фінансове становище», – відзначає «Inform Napalm».

Двері квартири, в якій залишив фото російський окупант

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV