Поліція Києва викрила псевдоволонтерів, які привласнювали пожертви на допомогу хворим дітям (фото, відео)

image
27 Липня 2022, 17:33
Поділитися:

27 липня 2022 г. 17:29

Троє зловмисників організували мережу кол-центрів, звідки диспетчери телефонували громадянам та просили матеріальну допомогу хворим дітям. Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк до восьми років.

Про це KВ стало відомо з повідомленняпресслужби ГУ Нацполіції в Києві.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Повідомляється, що співробітники слідчого відділу Оболонського управління поліції спільно з працівниками Департаменту кіберполіції за силової підтримки бійців полку поліції особливого призначення № 1 та під процесуальним керівництвом Оболонської окружної прокуратури викрилитрьохорганізаторів-псевдоволонтерів, які ошукували громадян під приводом збору грошей на лікування хворих дітей.

“Для досягнення своєї мети учасники злочинної групи зареєстрували благодійніорганізації та створили Інтернет–сайти з інформацією про збір грошей на лікування дітей.Далі спільники провели набір так званих операторів, які телефонували громадянам та закликали зробити благодійні внески. Для перерахування готівки вони вказували реквізитифейкових благодійних організацій.Усізібрані пожертвишахраї витрачали на власні потреби. Ми ліквідували три кол-центри та п’ять орендованих приміщень, звідкизловмисники здійснювали свої шахрайські дії”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Під час обшуків столичні правоохоронці вилучили у шахраїв понад 600 тисяч гривень, 2400 євро, 900 доларів США, 124 мобільних телефони, 15 ноутбуків, банківські картки, флеш-накопичувачі та чорнові записи.

Фігурантам, – двом чоловікам, 1985 та 1988 років народження та жінці 1991 року народження загрожує позбавлення волі на строк до восьми років.

Нагадаємо, у Києві правоохоронці викрили схему шахрайства, організатори якоївиманили у людей понад 20 млн гривень.Киянин та його шість спільників пропонували громадянам інвестувати гроші у псевдоприбуткові проекти.

Читайте: У Києві викрили шахраїв, які вкрали 100 млн гривень під виглядом оформлення соцвиплат з ЄС

Фото: ГУ Нацполіції в Києві

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона