Поліція Ірпеня одержала безоплатно конфісковану зброю з Маямі

image
16 Серпня 2023, 13:08
Поділитися:

16 серпня 2023 г. 13:03

В Ірпені, 15 серпня, відбулася передача зброї від поліції міста Маямі до правоохоронцям Ірпінської громади. У рамках меморандуму співпраці, від міста-побратима Маямі Ірпінь одержав 102 одиниці стрілецької зброї та 150 тисяч патронів. Передачі зброї перебувала акція в Маямі по збору зброї у цивільного населення для України під назвою “Guns 4 Ukraine”.

Про це KВ дізналася із повідомлення голови Ірпінської міської ради Олександра Маркушина в Телеграм.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Поліція нашого міста-побратима Маямі передала конфісковану зброю правоохоронцям Ірпінської громади. Це унікальна історична подія для України – коли не держава державі, а одне місто допомагає іншому зброєю”, – йдеться у повідомленні.

Так, захід із урочистої передачі зброї відбувся 15 серпня, до якого долучилися заступник голови Нацполіції України Геннадій Федорюк, народні депутати, начальник Ірпінського міськвідділу поліції Олександр Малоголовий. І, звісно, гості із США – представники ініціативи міста Маямі “Зброя для України” Кен Рассел, економіст та активіст Том Палмер, Вдячність за партнерство висловив очільник поліції Маямі Мануель Моралес.

За словами мера, акції передувала їхня поїздка до Маямі української делегації у складі нардепів Марʼяна Заблоцького та Сергія Іонушаса, голови Інвестиційної ради Ірпеня Володимира Карплюка та радника голови Фонду відновлення Ірпеня Петра Щербини. У результаті візиту було підписано угоду про побратимство між містом Ірпінь та містом Маямі, а також досягнуто домовленості про передачу зброї для української поліції.

Зокрема, минулого червня 2022 року з ініціативи міського депутата Маямі Кена Рассела у місті провели акцію з викупу зброї під назвою “Guns 4 Ukraine”. Охочим здати непотрібну зброю пропонували грошову винагороду розміром від 50 до 200 доларів за одиницю. До викуплених пістолетів та автоматів поліцейські Маямі додали й конфісковані.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Бюрократичні узгодження забрали місяці, та врешті подарунок від Маямі доправили з-за океану та передали ірпінським поліціянтам! Тож тепер арсенал наших правоохоронців поповнився на понад сто одиниць стрілецької зброї. Це револьвери, гвинтівки, пістолети і також набої до них. Вже восени планується наступний американський транш зброї – він піде на підсилення нашого ДФТГ”, – зауважив Маркушин.

Ірпінський міський голова також висловив вдячність за підтримку Всеукраїнській асоціації громад. Завдяки виконавчому директору ВАГ Івану Слободянику разом з Народним депутатом України Марʼяном Заблоцьким вдалося досягнути результативної комунікації з міською владою та поліцією Маямі (Флорида, США).

Нагадаємо, що Ірпінська громада – одна із тих, хто зазнав найбільшої руйнації на Київщині, внаслідок повномасштабного російського вторгнення. Рашистами зруйновано понад 76% інфраструктури, із них 53% – соціальні об’єкти. Збитки сягали в 1 млрд доларів. Після деокупації регіону влада розробила план відбудови та засновано фонд відновлення Ірпеня. Наразі відновлено критичну інфраструктуру, заклади освіти та тривають капітальні ремонти житлового сектору із залученням допомоги від міжнародних фондів та держави. Функціонують модульні містечки, а вісім ірпінських родин вже мають нові квартири.

Читайте: В Ірпінській громаді відновили вже майже третину пошкоджених об’єктів, – КОВА

Фото: соцмережа

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона