Поліція ідентифікувала росіян, які розстріляли 10 автомобілів в Ірпені (ФОТО)

image
6 Березня 2023, 23:24
Поділитися:

Фото з місця події

Поліцейські встановили особи російських військових, які упродовж 5-6 березня 2022 року розстріляли 10 цивільних автомобілів в Ірпені

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” із покликанням на пресслужбу Нацполіції.

Місцеві мешканці разом із маленькими дітьми намагалися втекти з міста, але стали мішенню військових рф. Внаслідок розстрілів 9 людей загинули, ще 12 – отримали поранення. 

На початку березня вулиця Олега Кошового була єдиною дорогою на виїзд із міста. Там росіяни влаштували засідку. Першими, хто потрапив у неї, стали жителі, які намагалися виїхати з міста на автомобілях “Мерседес” та “Хюндай Соната“. Коли по них відкрили вогонь, загинули дві людини.

6 березня 2022 року о 07:30 вирішили евакуюватися з міста жителі ЖК “Версаль Парк“. Вони зібрали наявні в них цивільні автомобілі – 12 машин – та почали збирати охочих людей для виїзду з міста, адже не у всіх були автомобілі. Люди наклеїли на свої авто листи з написами “Діти” та “Евакуація“, щоб позначити, що це — цивільні транспортні засоби. 

У першу машину в колоні окупанти кинули гранату. Водій загинув на місці, а пасажир ще довго лежав та помирав від поранень. У наступній машині від обстрілу загинула жінка. Її чоловікові навіть не дозволили забрати тіло. Загинули й люди в інших машинах. Тих, хто вижив, окупанти кілька годин тримали в захопленому будинку, а потім відпустили. Однак не дозволили забрати важкопоранених, які лежали на землі та повільно помирали.

Наразі слідчі поліції встановили трьох військовослужбовців зс рф, які причетні до розстрілу евакуаційної колони. Це – командир розвідувальної роти 173-го окремого розвідувального батальйону та два військові 137-го гвардійського парашутно-десантного полку 106-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії.

Слідчі ідентифікували ще 20 військовослужбовців 137-го гвардійського парашутно-десантного полку та 173-го окремого гвардійського розвідувального батальйону 106-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії. 

Нагадаємо, що прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо російського військового, який убив двох мирних мешканців біля села Мрія Бучанського району.



Читати “Моя Київщина” у Facebook




Джерело