Поліція готова максимально забезпечити безпеку громадян на період зимових свят, – речниця НПУ

image
26 Грудня 2022, 12:52
Поділитися:

26 грудня 2022 г. 12:43

Поліція готова максимально забезпечити безпеку громадян на період зимових свят. Також правоохоронці контролюватимуть дотримання всіх вимог воєнного стану, зокрема, комендантської години та сигналів про тривогу і заборони на застосування піротехнічних засобів.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ України (МВС України), посилаючись на відеоповідомлення речниці Національної поліції України (НПУ) Мар’яни Реви під час прямого ефіру телемарафону “Єдині новини”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Поліція готова максимально забезпечити безпеку громадян на період зимових свят. Водночас, правоохоронці закликають людей не ігнорувати сигнали тривоги, пам’ятати про дію комендантської години на період воєнного стану і заборону на використання піротехнічних засобів”, – повідомила речниця Національної поліції України Мар’яна Рева під час прямого ефіру телемарафону “Єдині новини”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також вона наголосила, що в умовах повномасштабної війни рф, у період новорічних свят слід першочергово пам’ятати про заходи безпеки.

“Люди збиратимуться вдома і відзначатимуть свята, тому поліція готова максимально забезпечити безпеку в цей період. Звісно, ми обов’язково маємо проконтролювати дотримання всіх вимог воєнного стану. Передусім, люди мають пам’ятати, що діє комендантська година, і що сигнали повітряної тривоги не можна ігнорувати незалежно від того, який це день – святковий чи ні. Бо ми розуміємо, наскільки підступний наш ворог”, – зазначила речниця Нацполіції.

Водночас, вона нагадала, що в підрозділах поліції і в розгорнутих мобільних пунктах НПУ діють пункти обігріву, куди громадяни можуть звертатися по допомогу.

Також Мар’яна Рева закликала людей не порушувати заборону й не використовувати піротехнічні засоби.

“Піротехнічні засоби, їхня реалізація та використання практично по всій території України прямо заборонені. Тому, поліція реагуватиме на такі випадки. Звертаюся до людей, які уже мають певний намір це зробити. Не робіть цього, будь ласка. В першу чергу, подумайте про людей, які можуть сприйняти звуки салютів як вибухи. І давайте пам’ятати, турбуватися один про одного, підтримувати”, – порадила представниця НПУ.

Читайте: На найбільшій ковзанці України буде безкоштовне катання для переселенців

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона