Поліцейські завадили шахраям привласнити 7-мільйонний спадок киянина

image
15 Лютого 2019, 16:32
Поділитися:

Нахабство шахраїв вражає. Група осіб, використовуючи підроблені документи, намагалася заволодіти спадщиною киянина, який після смерті племінниці мав отримати майже 7 мільйонів 400 тисяч гривень. Жінка зберігала ці кошти на депозитному рахунку.

Потерпілий – дядько небіжчиці  і єдиний законний спадкоємець на території України звернувся до нотаріуса, щоб відкрити спадкову справу. Через деякий час до цього ж нотаріуса прийшов молодик, який повідомив, що він є представником сина померлої.

У небіжчиці і справді залишився рідний син, однак у шестирічному віці він із батьком виїхав за кордон і з того часу вже протягом 20 років не підтримував зв’язок із матір’ю. Представник нібито першочергового «спадкоємця» надав нотаріусу довіреність на своє ім’я, видану у країні проживання сина померлої. Але юрист відмовилася її прийняти, наполягаючи на тому, що спадкоємець має з’явитися особисто, – розповіли у відділі комунікації Національної поліції Києва.

Через кілька днів «син» небіжчиці приїхав. Він надав усі необхідні документи, тож нотаріус почала вносити його дані у справу. У цей час в кабінеті з’явилися правоохоронці, які затримали псевдоспадкоємця.

Паспорт, виданий на ім’я сина померлої, виявився підробленим, відповідно всі інші документи також. Також поліцейські встановили, що справжній син небіжчиці знаходиться в іноземній державі, в якій проживає протягом останніх 20 років, і на територію України не в’їжджав. 

Затриманий розповів, що йому запропонували за винагороду зіграти роль сина небіжчиці, щоб отримати чималу спадщину. Зловмисники навіть відновили номер телефону жінки після її смерті, аби контролювати суму коштів на банківському рахунку.  

33-річному виконавцю повідомлено про підозру у замаху на шахрайство. Йому загрожує покарання – до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, – повідомив старший слідчий слідчого управління поліції Києва Руслан Бондаренко.

Підозрюваний погодився співпрацювати зі слідством та допомогти встановити всіх учасників шахрайської схеми. За попередніми даними, зловмисників щонайменше четверо. Вони вже були судимі за скоєння аналогічних злочинів. Досудове розслідування триває.

 

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ