Поліцейські Київщини отримали 10 службових собак Малінуа (ВІДЕО)

image
29 Листопада 2022, 09:30
Поділитися:

Фото з місця подій

Фонд Говарда Баффета передав поліції Київщини 10 собак Малінуа для роботи під час воєнного стану

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з покликанням на спільноту “Поліція Київської області” у Facebook.

28 лютого в Україну прибули поліцейські вівчарки одного із найбільш авторитетних Кінологічних центрів Європи, який має філії в Чехії, Південній Африці, США.

Вперше кінологи Національної поліції України отримали службових собак з Голландії. Чотирилапі вихованці даного центру допомагають правоохоронцям по всьому світу, нині будуть служити і з правоохоронцями Київської області.

Кінологічний центр поліції Київщини, який знаходиться в Ірпені, був частково зруйнований під час активних бойових дій в області. У результаті ворожих мінометних обстрілів собаки отримали поранення, одна вівчарка загинула.

Благодійний Фонд Говарда Баффета підтримав поліцейських та передав кінологічному центру в Ірпені 10 бельгійських вівчарок, які відновлять потенціал центру та стануть потужним базисом для ефективної роботи поліцейських кінологів.

Андрій Нєбитов відзначив:

Щиро вдячний Фонду Говарда Баффета за допомогу і сприяння правоохоронцям. Міжнародна підтримка є вкрай важливою для нас у цей непростий для країни період. Радий, що приїзд в Україну пана Говарда став для нас відправною точкою для ефективної співпраці, щирої підтримки і подальшої плідної взаємодії.

Після відповідного навчання собаки отримають спеціалізацію та будуть залучені до роботи під час пошуку вибухівки, слідової роботи, виявлення ДРГ та мародерів, наркотиків, а також будуть задіяні для профільної робити з вибухотехнічними службами під час відпрацювання та розмінування деокупованих територій.

Також вівчарки будуть залучені в племінній роботі з метою розведення службових собак з високими робочими і екстер’єрними показниками для правоохоронних органів України. Цуценята будуть надалі передаватись у підрозділи Національної поліції України для ефективної роботи під час воєнного стану.

Разом із собаками правоохоронцям надали і близько 600 кілограмів корму для вівчарок, аби їх адаптація до нових умов та подальший раціон був якомога кращим.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Королівства Бельгія Александер де Кроо побував у Бучі та Бородянці.



Читати “Моя Київщина” у Facebook




Джерело