Поліцейські Києва затримали лісорубів, які напиляли дерев на 200 тисяч гривень

image
19 Грудня 2022, 10:18
Поділитися:

19 грудня 2022 г. 10:07

На території Труханового острова троє чоловіків посеред дня спилювали сосни. Співробітники річкової поліції припинили нелегальну порубку дерев. Незаконні дії можуть обернутися для фігурантів позбавленням волі на строк до п’яти років.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі Поліції Києва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Чоловіків із бензопилою на території Труханового острова помітив місцевий мешканець та повідомив про це співробітників відділу поліції в річковому порту Київ. Прибувши на місце, поліцейські затримали порушників за “гарячим слідом”, – розповіли у Поліції Києва.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як повідомили у пресслужбі, правоохоронці встановили, що до незаконної порубки дерев причетні місцеві мешканці 1974, 1978 та 1981 років народження, які за допомогою бензопили спилювали сосни.

“З місця події вилучено інструмент, 17 колод деревини та транспортний засіб. За попередньою оцінкою, сума завданих збитків природі становить 200 000 гривень”, – зазначили працівники пресслужби Поліції Києва.

За даним фактом поліцейськими відділу поліції в річковому порту Київ розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 246 Кримінального кодексу України – незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу.

Санкція статті передбачає від трьох до п’яти років позбавлення волі.

Читайте: З початку року в Києві висадили майже 5 тисяч дерев та 53 тисячі кущів

Фото: Поліція Києва

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона