Політолог прокоментував роз’яснення ЦВК, яке легалізує можливість платити агітаторам

image
26 Лютого 2019, 21:21
Поділитися:

«Буквально днями з’явилася «цікава» постанова Центральної виборчої комісії, яка дає тлумачення нормам чинного Закону про вибори Президента України. І згідно з цим тлумаченням, матеріальна винагорода агітаторам може не вважатися підкупом!»

Таке зазначив в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» політолог Валерій Клочок. 

«У постанові йдеться про те, що відносини між тими, хто агітує за когось та кандидатом, можуть базуватися на матеріальній вигоді, і це не вважається підкупом. У поясненні ЦВК написано, що якщо ви даєте винагороду у вигляді сплати за проїзд, харчування, добових, тощо, то це не вважається підкупом виборця. І це робить Центральна виборча комісія – орган, який взагалі не покликаний тлумачити норми закону!», – сказав політолог.

«І ЦВК направляє цей документ у Генеральну прокуратуру, аби Генпрокуратура керувалася ним в ухваленні рішень. Це суперечить будь-яким нормам законів!» – додав Валерій Клочок. 

Зазначимо, що мова йде про додаток до постанови ЦВК від 22 лютого 2019 року – «Роз’яснення щодо застосування положень частини шостої статті 64 Закону України «Про вибори Президента України».

Читайте також: Експерт пояснив, за яких умов та коли можна буде відмовитися від ЗНО

Читайте також: На станції «Площа Льва Толстого» ремонтують ескалатори

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV