Політолог про відставку Гройсмана: Вирішення кадрових питань не на часі

image
30 Травня 2019, 17:29
Поділитися:

Парламент є найбільш стабільним органом в нашій державі, але нині і сам перебуває у виборчій гонці, тож вирішувати кадрові питання йому не на часі. 

Таку думку вислови в ефірі телеканалу «Київ» думки політолог Євген Мироненко. 

«Ми знаємо історії, що Верховна Рада в критичні моменти ухвалювала консолідовані рішення щодо життєдіяльності країни і, аналізуючи всі кризи, які ми мали, їх рішення були правильними. Навіть криза 2014 року, коли нікого немає, всі втекли, Верховна Рада взяла на себе відповідальність продовжила існування  державних інституцій, і ми вийшли на цілком демократичні вибори, чим стабілізували ситуацію. Отже, стосовно глобальних питань по відстоюванню інтересів держави і її цілісності, то рішення Верховної Ради буде консолідованим, а вирішення кадрових питань відтермінується до завершення виборчої кампанії», – вважає Євген Мироненко 

Також політолог вважає, що діяльність Кабміну в Україні найменш публічна, тож мало хто може дати йому гідну оцінку, «однак слід відзначити, що нинішньому Прем’єру все ж вдається знайти спільну мову та виходити на компроміс з парламентом. Також Володимиру Гройсману вдалося систематизувати роботу кабміну та активно працювати по реформі децентралізації». 

Нагадаємо, 30 травня Верховна Рада не підтримала відставку Гройсмана. «За» проголосували лише 97 народних обранців.

Читайте також: Президент подав подання до Парламенту щодо звільнення кількох Міністрів

Читайте також: Управління держохорони очолив Олексій Оцерклевич

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV