Поламався сайт місцевих петицій E-Dem

image
14 Серпня 2023, 16:04
Поділитися:

14 серпня 2023 г. 16:04

Перестав працювати сайт місцевих петицій E-Dem, який позиціонується як “платформа електронної демократії”. Цей сайт було створено в рамках швейцарсько-української програми “Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади” (EGAP), який реалізується Фондом “Східна Європа” у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України за гроші Швейцарії.

Про це KВ стало відомо в процесі користування сайтом E-Dem.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Сайт не працює вже не перший день. Система не верифікує навіть зареєстрованих користувачів, навіть через ID-banking.

До цього збої в системі E-Dem почалися в алгоритмі верифікації користувачів через електронну пошту.

Контактний телефон, вазаний на сайті E-Dem, не відповідає. У фонді “Східна Європа” повідомили, що, скоріш за все, сталась якась система помилка на сайті і порекомендували надіслати запит мейлом.

KВ надіслала мейл на сайт E-Dem і розраховує на найшвидший ремонт сервісу місцевих петицій.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Єдину систему місцевих петицій створено в рамках швейцарсько-української програми “Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади” (EGAP), що реалізується фондом “Східна Європа” у партнерстві з Державним агентством з питань електронного врядування (нині – Міністерство цифрової трансформації України) та фінансується Швейцарією.

Як сказано на сайті, мета створення системи – допома органам місцевого самоврядування, надавши їм готове технічне рішення та пакет проектів місцевих нормативно-правових актів для забезпечення виконання норм закону №577-VIII щодо електронної петиції.

“Партнери програми переконані, що впровадження якісної уніфікованої системи допоможе містам заощадити кошти, які міста мають передбачити для створення такої системи власноруч, та спрямувати їх на вирішення найбільш нагальних для місцевих громад проблем… Програма, що реалізовуватиметься у 2015-2023 рр, спрямована на використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), що допомагатимуть вдосконалювати якість врядування, покращать взаємодію влади та громадян та сприятимуть розвитку соціальних інновацій в Україні”, – сказано в самопрезентації E-Dem.

Наразі на платформі представлені десятки українських громад, серед них чимало громад Київщини.

Фото: скрін сайту

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона