Польща більше не передає зброю Україні, – Моравецький

image
21 Вересня 2023, 12:04
Поділитися:

21 вересня 2023 г. 12:02

Польща більше не передає зброю Україні – бо озброюється сама, заявив прем’єр Моравецький. Напередодні цієї заяви,посла України Василя Зваричавикликалидо польського МЗС через заяву президента України Володимира Зеленського із критикою Варшави за введення зернового ембарго.

Про це KВ стало відомо з повідомленнятелеканалуPolsat

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Україна захищається від жорстокого нападу Росії, і я розумію цю ситуацію, але, як я вже сказав, ми захистимо нашу країну. Ми більше не передаємо зброю Україні , тому що ми зараз озброюємо Польщу”, – заявив він в інтервʼютелеканалуPolsatNews.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

З контексту повідомлення, не зрозуміло, відколи саме Польща припинила постачання озброєнь до України.

Водночас він зауважив, що Польща не має наміру перешкоджати роботі логістичного центру під Жешувом, через який надходить військова підтримка Україні.

Як писала KВ, посла України Василя Зварича викликали до польського МЗС через заяву президента України Володимира Зеленського із критикою Варшави за введення зернового ембарго. Суперечка точиться на тлі парламентських виборів у Польщі.

Президент УкраїниВолодимир Зеленськийнапередоднізаявив, що деякі союзники України у Європі підривають солідарність політичним театром, роблячи із зерна трилер: “Може здатися, що вони грають власну роль, але насправді вони допомагають підготувати сцену для московського актора”.

Зеленський зробив таку заяву після того, як попри рішення Єврокомісії про скасування заборони на імпорт української сільськогосподарської продукції, Польща, Словаччина та Угорщина оголосили про збереження власних обмежень.

Після цього Україна подала позови до Світової організації торгівлі.

Читайте:Моравецький назвав помилкою України виклик польського посла до МЗС

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона