Погіршення епідемстану: проведення релігійних свят на Київщині обмежать | Трибуна

image
17 Серпня 2020, 21:30
Поділитися:

Про це  повідомляє пресслужба КОДА на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці. Відтак на території Київської області забороняється проведення масових релігійних заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. м площі будівлі або території.

Київська обласна влада звернулася до представників духовенства регіону з закликом обмежити проведення релігійних заходів через погіршення епідеміологічного стану. Про це йшлося під час онлайн зустрічі КОДА з представниками релігійних організацій Київщини: Української православної церкви, Православної Церкви України, Римсько-католицької церкви, Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів, Української Церкви християн віри євангельської.

Як зазначено в повідомленні, «епідеміологічна ситуація щодня ускладнюється, тож обласна влада закликає всіх вірян дотримуватися введених обмежень, не наражати на небезпеку себе, своїх близьких та всіх оточуючих членів громади».

Голова КОДА Василь Володін підкреслив, що зараз потрібно жорстко дотримуватися всіх зазначених правил, щоб ситуація на Київщині не погіршилася. «Маємо гарний приклад: в квітні всі мешканці Київщини свідомо поставилися до введених правил карантину, в тому числі це стосувалося обмеження відвідування церков та храмів, кладовищ, тощо. Тоді нам вдалося втримати розповсюдження хвороби, ми втратили мінімальну кількість людей і отримати порівняно невелику кількість хворих на коронавірус. Але небезпека все ще поруч. Не маємо права розслаблятися. Відповідальне ставлення до свого здоров‘я, утримання від відвідування храмів, відмова від поїздок в інші регіони, дотримання санітарних вимог є запобіжником від переходу до більш жорстких обмежень», – зазначив Володін.

Під час зустрічі в.о. начальника управління культури, національностей та релігій КОДА Сергій Васильонок акцентував увагу, що на території Київської області забороняється проведення масових релігійних заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. м площі будівлі або території. Саме організатор заходу є відповідальним за дотримання між учасниками, які стоять, фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра.

Нагадаємо, що в серпні 2020 року православні християни традиційно відзначають три Спаси – 14 серпня медовий, 19 серпня – яблучний (Преображення Господнє) та 29 серпня – хлібний (горіховий). Також цього місяця відзначатимуть велике свято Успіння Пресвятої Богородиці (28 серпня).

У КОДА звертаються до представників релігійних організацій та вірян Київщини з проханням дотримуватися вимог законодавства і максимально обмежити проведення масових заходів.

Фото – із сайту КОДА

Читайте також:

Перегляди публікації: 1

Джерело: Трибуна – Бровари