Поет за покликанням душі. Василь Близнюк із села Фасова про свою збірку та натхнення – Макарів Діловий

image
31 Березня 2021, 14:29
Поділитися:

Сьогодні редакції «Макарова Ділового» вдалося поспілкуватися із Василем Близнюком, поетом, патріотом та воїном-добровольцем. Він розповів про свою збірку, джерела натхнення та про те, де беруться ідеї для віршів.
І перше, що можна помітити під час спілкування із Василем Зиновійовичем – це те, що людина він дуже відкрита. У його мові відразу чуєш щирість та якусь «затишність». Саме з таким настроєм він говорить про своє захоплення – вірші.
Про самий початок своєї творчості Василь каже так: «Щось колись мене ніби підштовхнуло на написання віршів. У 2010 році приснився сон, де були вірші… Щось схоже на Шевченка. Потім знову такий же сон наступного року. І ще раз у 2012 році. Тоді-то я і зрозумів, що це точно якийсь знак. Так і зрозумів, що треба писати».
Перші рядки народилися в голові Василя Близнюка прямо під час рутинної роботи. «Пам’ятаю, що я працював на грядці і раптом в голову прийшло два рядки. Пішов до дому, записав. Потім, коли повернувся до роботи, ще два рядки спали на думку…», – каже він.
З тих часів вже пройшов не один рік. І за цей період у Василя Зиновійовича з’явилася власна збірка під назвою «Рядки, народжені душею». Вона вийшла друком за сприяння Бородянського центру реабілітації воїнів АТО і була видана у 300 екземплярах. Також деякі з його робіт можна побачити і прямо на його сторінці у мережі Фейсбук.
Про своє натхнення Василь каже так: «Надихає все, що актуально. Те, що турбує, колише душу. А як писати інакше?». І дійсно, гарні слова можна скласти в гарні рядки лише тоді, коли ця тема тебе торкає за живе. Також Василь не держить слова довго в голові, не живе довгим задумом, а відразу виносить рядки на папір. «Я думаю, треба писати, поки воно горить всередині, поки воно тобі актуально. А то деякі можуть цілий рік писати один вірш… Я не з таких».
А починаючим поетам та всім, хто тільки думає взятися за «майстерність слова і рими» Василь Близнюк впевнено радить багато читати та просто… писати.
« Думаю, майстерність приходить з практикою. Якщо щось всередині каже вам писати, значить дійсно варто пробувати. А далі – завзятість, практика та добра ідея, яка турбує вашу душу. І тоді точно все вдасться».
Тож герою нашого матеріалу, Василю Близнюку ми бажаємо сил та творчої наснаги для написання ще не одного вірша! Усім, хто пише або тільки планує почати це робити – мотивації і сміливості робити те, що вам подобається! А читачам «Макарова Ділового» прекрасного настрою та гарного дня.

Джерело: Макарів Діловий